På kollisjonskurs politisk

Landslagets «samboerpar» holdes på pinebenken i kveld. Se video.

tomogruben.jpg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten.no): AP-velger og landslagsback Tom Høgli har avgitt stemme ved stortingsvalget.

— Jeg har alltid vært interessert i politikk, og synes det er viktig å være engasjert og skjønne at stortingsrepresentantene påvirker alles hverdag , sier Høgli til Aftenposten.no.

Over halvparten av landslagsspillerne sover på enkeltrom under samlingen.

Men det er ikke aktuelt for Ruben Yttergård Jenssen og Tom Høgli. De er landslagets faste samboerpar og spent på utfallet mandag kveld.

De har kjent hverandre siden Høgli kom til Tromsø i 2007. Han fant raskt tonen med Yttergård Jenssen. Nå spiller begge på hvert sitt lag i utlandet. På samlingene bor de alltid sammen.

- Det er mye diskusjoner og mange fine samtaler. Vi er ganske reflekterte begge to. Vi diskuterer ikke bare biler, men følger litt med i samfunnet , forteller Tom Høgli.

— Det kan vel stemme bra at vi er som et gammelt ektepar. Men vi har ikke de store kranglene. Eller jo, det begynner utover nattetimene når du begynner å prate tull om politikken. Da må jeg rette deg, så da blir det litt krangling, ler Høyre-mannen Ruben Yttergård Jenssen.

Forren uinteressert

Aftenposten.no har snakket med flere av landslagsspillerne om stortingsvalget. Interessen rundt valget er svært varierende.

Kommunikasjonsdirektør Svein Graff kan opplyse om at noen av spillerne har forhåndsstemt, men at det ikke har vært noe opplegg rundt stemming i regi av NFF.

Drillo har benyttet seg av stemmeretten. Han oppfatter interessen i laget for stortingsvalget som delt.

— Som med folk ellers er det blandet. Jeg skulle gjerne sett at det var mer interesse i samfunnet generelt, sier Drillo.

Vegard Forren er blant dem som ikke har stemt.

— Politikk er langt fra min sterkeste side. Jeg har hatt fokus på andre ting, fastslår Forren.

Publisert: