Vargas skjøt vertsnasjonen til Copa America-finale

Chile-vingen Eduardo Vargas ble den store helten da han scoret to ganger og sørget for at Copa America-verten gikk til finale med 2-1-seier over Peru mandag.

FINALEKLAR: Eduardo Vargas scoret begge målene for Chile da laget gikk til finale i Copa America med 2-1 over Peru mandag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

CHILE — PERU 2-1:

Napoli-spilleren, som sist sesong var utlånt til Queens Park Rangers, avgjorde semifinalen med et kanonmål i det 64. minuttet. Han fikk ballen fra Gary Medel og banket den i en pen bue inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

— Jeg har trent på å skyte fra langt hold, og det har gått veldig bra, så da sjansen bød seg hadde jeg selvtilliten på plass, sa den lykkelige matchvinneren etter kampen.

Les også

Slo ut Brasil - så fikk helten dødsbudskap i garderoben

Bare minutter tidligere hadde Medel skapt spenning med et nesten like imponerende selvmål som ga Peru 1-1. Midtbanemannen forsøkte å stanse Luis Advínculas innlegg, men endte i stedet med å tuppe ballen i eget nett.

Chile fikk tidlig i oppgjøret en fordel da Carlos Zambrano ble utvist. Perus midtstopper stemplet Charles Aránguiz i det han skulle klarere en ball og fikk marsjordre i det 20. minuttet.

Vertsnasjonen dominerte kampen etter utvisningen og fikk uttelling få minutter før pause. Vargas satte inn 1-0 etter at Aránguiz først hadde bommet fra Alexis Sánchez' innlegg.

Til slutt kunne tomålsscoreren og hans lagkamerater også juble for Chiles første finaleplass i Copa America siden 1987, da laget tapte 0-1 for Uruguay.

— Jeg er veldig lykkelig over at vi er i finalen, sa Vargas.

Lørdag får chilenerne sjansen til å vinne trofeet for første gang. Motstander blir vinneren av den andre semifinalen mellom Argentina og Paraguay. (©NTB)

Publisert: