Det blå lyset blinker for McClaren

- Sønnen min vil heller se rugby enn Newcastle. Legenden Alan Shearer setter ord på elendigheten i Newcastle som snart kan koste Steve McClaren jobben.

Steve McClaren forlater kamparenaen etter nok en nedtur. Neste gang kan være for siste gang.
 • Tore Strand
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

24 managere i de 92 ligaklubbene har så langt trukket seg eller fått sparken denne sesongen. Newcastle-manager Steve McClaren kan bli den neste. For etter at storklubben fra nord dukket under nedrykksstreken sist helg, er Newcastle-fansen i krigshumør, og har vendt både manageren og klubbeier Mike Ashley ryggen.

Den tidligere storscoreren Alan Shearer er heller ikke nådig i sin kritikk av manageren.

- Jeg så ingen plan for tre uker siden mot Bournemouth, det gjorde jeg heller ikke da Leicester vant 3-0 på St. James’ Park, og det var uhyre svakt det som ble vist da Crystal Palace vant 5-1, skrev Shearer i sin spalte i avisen The Sun.

Ekstratrening

Steve McClaren innkalte til ekstratrening for andre uke på rad etter Crystal Palaces nedsabling — et Palace-lag ledet av den forrige Newcastle-manageren Alan Pardew. Den tidligere engelske landslagssjefen er avhengig av en snarlig respons fra sine spillere skal han beholde jobben.

For det er motstand av ypperste klasse som venter Newcastle de neste dagene. Søndag kommer et Liverpool-lag på besøk til St. James’ Park som trives bedre borte enn hjemme, noe de senest viste da de rundspilte Southampton og vant 6-1 i ligacupen onsdag. Uken etter tar Newcastle turen til London for å møte et Tottenham-lag som er ubeseiret på hjemmebane, og har vist bunnsolid form de siste ukene.

Verre enn under Kinnear

Det blir ingen enkel oppgave for en klubb som har opplevd sin verste sesongstart siden 2008-09-sesongen. Newcastle har færre poeng nå enn de hadde på tilsvarende tid i 2008. Den gang endte sesongen med at mannskapet til Joe Kinnear rykket ned.

I ti kamper har Newcastle sluppet inn flere enn to mål, og tretti baklengs på de fjorten ­første kampene er urovekkende tall for storklubben. For Newcastle er en av klubbene med den mest trofaste tilhengerskaren, og det er overraskende at en klubb som i forrige sesong hadde det tredje høyeste gjennomsnittsbesøket i Premier League, år etter år leverer så svake prestasjoner.

I siste sesong var det kun Manchester United og Arsenal som trakk flere tilskuere hjemme enn Newcastle. I høst har besøket droppet fra vel 50.000 i snitt, til vel 48.000, og med det har Manchester City med et gjennomsnittsbesøk på nesten 54.000 i høst passert Newcastle på tilskuertabellen.

Pardew forskjellen

Eier Mike Ashley er i flere år blitt møtt av massiv kritikk fra fansen for at han ikke har bidratt til å kjøpe nok gode spillere. Den manglende satsingen var en av årsakene til at Alan Pardew takket for seg og grep muligheten da Crystal Palace jaktet ny manager.

Selv om Pardew aldri ble veldig godt likt av fansen, lå Newcastle på en grei 10.-plass på tabellen da han forlot klubben i slutten av desember. Crystal Palace befant seg da under nedrykksstreken, men da sesongstatus ble gjort opp var Palace å finne på 10., fem plasser foran Newcastle.

Kun fem seirer i år

2015 har det hele tatt vært et magert år for Newcastle. Laget har kun vunnet fem Premier League-kamper så langt, og for Steve McClaren har det også vært tunge tider. Derby hadde lenge stø opprykkskurs med McClaren som manager, men en elendig sesongavslutning ødela mulighetene, og det endte med at han fikk sparken.

Nå hviskes det om det samme i korridorene på St. James’ Park, og bettingselskapene gir ikke lenger odds på en eventuell ­McClaren-fyring. Brendan Rodgers og David Moyes nevnes som de heteste kandidatene til å overta, mens andre hvisker om at Kevin Keegan må få en tredje sjanse.

- Newcastle har en spillerekruttering som er hasardiøs. De konkurrerer ikke om de beste spillerne. Den tiden de gjorde det, hadde de en viss suksess. Nå kjøper de billig og håper det går bra. Det gjør det ikke, skriver Alan Shearer.

Listen over managere som har fått sparken blir snart utvidet om ikke Steve McClaren snart får skikk på den sovende fotballkjempen i nord.

Les også

 1. Kaptein Tettey forårsaket straffe da Norwich tapte

 2. Tettey skadefri og tilbake for Norwich

 3. Frisparkperle holdt ikke for West Ham

 4. Frustrert Costa kastet innbyttervest mot Mourinho

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Newcastle United FC
 4. Liverpool FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Etter å ha kranglet, fikk jeg med meg én test

 2. Rush etter fastpris hos Lyse. Er det lurt?

 3. Ett skisenter åpner denne helgen - flere neste helg

 4. Byggingen på Misjons­marka får fortsette

 5. Ødegaard scoret - så laget han straffe

 6. Ulovlig hjortejakt i Gjesdal: – Forkastelig