Det kokte nesten over for Deila i tv-intervju: - Dette gjør meg utrolig sint

Den norske Celtic-treneren med kraftig utbrudd mot journalist etter europa-exiten.

PRESSET: Ronny Deila maktet ikke å ta Celtic videre i Europa League.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Torsdagens tap mot Ajax gjør at Ronny Deilas Celtic er ute av årets Europa League. Presset øker dermed på den norske treneren, som leder en klubb det forventes mye mer av.

Les også

Presset øker på Deila etter nytt tap

I et intervju med BT Sport rett etter kampen, var det en tydelig forbannet Deila som svarte på spørsmålene:

— Hvor går dere herfra, både som klubb og deg personlig?

- Hvor vi går? Framover. Alltid framover. Så det er et veldig dumt spørsmål, svarte den tidligere Godset-treneren, og fortsatte:

— Vi skal vise fansen at vi er en god europeisk klubb.

Så prøvde journalisten seg med et nytt spørsmål:

— Innsatsen i Europa de siste sesongene har ikke vært veldig bra...begynte hun, før Deila avbrøt:

— Vi kom videre forrige sesong og spilte mot Inter Milan og var veldig nærme. Champions League-kvaliken var ikke bra. I år spilte vi bra helt til den siste kampen mot Malmö. Vi var enda nærmere, og neste år kommer vi til å være der (i Champions League). Det er det jeg har å si. Hver dag stiller du meg de samme spørsmålene, og jeg kommer til å gjøre denne jobben...dette gjør meg så utrolig sint. Men, en dag kommer det en ny sesong, sa Deila.

- Neste år...

Celtics europacupdeltakelse avsluttes altså for denne sesongen om to uker. Ronny Deila retter allerede blikket mot neste sesong.

— Vi skal være klare for neste år, det er det store målet, sa han til NTB etter 1-2-tapet mot Ajax på Celtic Park torsdag.

..dette gjør meg så utrolig sint.

To år på rad har Celtic kommet til kort i mesterligakvalifiseringen og måttet ta til takke med europaligaspill. I fjor slet laget seg videre til 16-delsfinale og fikk iallfall spille europacupfotball til slutten av februar. Denne gang tar det slutt med en ubetydelig bortekamp mot Fenerbahçe 10. desember. Det faller i dårlig jord i fotballbyen Glasgow.

Deila avviste NTBs spørsmål om hvor alvorlig han synes situasjonen er.

Les også

Deila: - Jeg leser ikke skotske aviser

— Ikke alvorlig

— Nei, jeg føler ikke ... alvorlig ... jeg føler meg tent på å snu det her. Vi leder serien med seks poeng, og vi er i semifinale i ligacupen. Vi kan gjøre mye ennå denne sesongen, sa han.

På grunn av skader og suspensjoner måtte han mønstre et ungt og urutinert lag i torsdagens skjebnekamp.

— Jeg synes vi begynte bra, men så ble vi for dype i resten av første omgang. Vi skapte ikke så mye, greide ikke å få noe trøkk på Ajax, og de var mer på vår halvdel enn vi var på deres. Vi måtte endre formasjonen litt, og da synes jeg vi kom mye mer inn i kampen, sa han.

Typisk

— I annen omgang kjørte vi virkelig kampen, og det så ut som vi kunne vinne, men vi tapte igjen på enkle feil. Det er veldig skuffende, men litt betegnende for denne sesongens europacup. Vi er med i banespill og skaper sjanser, men slipper inn for enkle mål.

Stefan Johansen var utestengt for gule kort torsdag. Han spilte heller ikke seriekampen sist helg.

— Nei, han fikk en frihelg, men han er med igjen søndag, sa Deila.

Resten av sesongen er det hjemlige turneringer som gjelder for Celtic. Først venter bortekamp mot Inverness. (©NTB)

Publisert: