Målscoreren var Norges beste mot Italia

Her er Aftenpostens spillerbørs etter Norges 2-1-tap i Roma.

JUBELEN STILNET: Alexander Tettey og de norske spillerne kunne juble for ledermål mot Italia. Men så våknet hjemmelaget og snudde.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

ROMA/OSLO (Aftenposten): Norge tok ledelsen da Alexander Tettey banket Per-Mathias Høgmos lag i føringen etter 23 minutter.

Men Italia har ikke tapt en kvalifiseringskamp på eget gress siden 1999. Og hadde heller ingen planer om å gjøre det denne kvelden heller. Da Haitam Aleesami nølte og tvilte, utlignet Florenzi for hjemmelaget. Åtte minutter senere sikret Graziano Pellè 2-1-seier til Antonio Contes menn.

  • **Les mer om Norges mulige playoff-motstandere:
Les også

Zlatan og Sverige kan bli norsk motstander i playoff

.**
Les kommentaren fra 100% Sports redaktør:

Les også

«Nå må de stoppe kjeften på svenskene»

Aftenposten mener Alexander tettey var Norges beste spiller på Olympiastadion i Roma. Han får karakteren 7 for sin innsats.

Se hele børsen her:

7 Ørjan Håskjold Nyland, keeper:

Hektisk aften på jobb. Strålende redninger og involveringer jevnt over i hele kampen. Solid og autoritær.

5 Omar Elabdellaoui, høyreback:

Italia skapte sin første sjanse på hans side. En kamp i det defensives tegn. Mindre med fremover enn vanlig. Men disiplinert og smart og løpsvillig.

5 Even Hovland, midtstopper:

Litt nervøs i starten? Hang litt etter da Pellè headet like utenfor etter halvtimen. Fikk nok å jobbe med. Spilte seg opp. På etterskudd på 2-1. 5 Vegard Forren, midtstopper:

Hang ikke helt med innøledningsvis. Virket ikke som om kommunikasjonen mellom ham og Hovland var god nok. Bedre utover i kampen.

3 Haitam Aleesami, venstreback:

Italia kom ofte til innlegg fra hans side. Tidvis i trøbbel defensivt. Tryggere og roligere med ball utover i kampen. Stygg tabbe da Italia utlignet.

4 Per Ciljan Skjelbred, midtbane:

Ble friskmeldt etter ankelsmellen mot Malta. Men holdt bare i 51 min. Klarte ikke sette sitt preg på kampen. Løp mye. Og får godkjent for innsatsen.

7 Alexander Tettey, midtbane:

Skjøt Norge i ledelsen etter 23 min. Spilte klokt. Løp mye. Involvert i begge ender av banen. Flink som førsteforsvarer. Grovarbeider med stor arbeidsradius. Norges beste!

5 Stefan Johansen, midtbane:

Flyttet ikke beina like raskt som vanlig. Men justerte seg inn etter en litt rufsete 1. omg. Slo frisparket som første til norsk scoring. Avsluttet som kaptein.

4 Jo Inge Berget, midtbane:

En jobbekamp for Jo Inge Berget. Ble aldri noen offensiv trussel, men la ned solid innsats i det defensive. Byttet ut 12 min. før slutt.

5 Markus Henriksen, angrep:

Ikke den offensive sentralen som mot Malta. Flyttet ned som indreløper da Norge la om til 4-5-1 etter pause. Men jobbet og sto på. La ned mange meter.

5 Alexander Søderlund, angrep:

Vanskelig oppgave som oppspillspunkt. Men jobbet som vanlig utrettelig. Viktig på defensiv dødball. Byttet ut med King etter en time.

Innbyttere:

Jone Samuelsen 39 min. for Skjelbred 4

Joshua King 30 min. for Søderlund 2

Valon Berisha 12 minutter for Berget (for kort til å bli vurdert)

Vurdert av Eirik Fardal, Erli B. Daneshmand, Kjetil Flygind

Publisert: