I fjor var Johaug så langt nede at hun ville legge opp. Et testløp mot Bjørgen endret alt.

– Jeg kjente på en følelse i fjor høst som jeg aldri har kjent på før, sier Therese Johaug.

Therese Johaug jubler etter seieren i verdenscupcomebacket. For ett år siden hadde hun tanker om å gi opp langrennskarrieren.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Therese Johaug innrømmer i en TV 2-dokumentar at hun i fjor høst var så langt nede at hun ville legge opp. Alt snudde etter et testløp mot Marit Bjørgen.

Sist helg var Johaug tilbake med et smell i verdenscupen for første gang på 988 dager. Hun vant 10-kilometeren i Ruka på overlegent vis.

Langrennsstjernen fra Dalsbygda kom seg gjennom to år uten konkurranse, men det skjedde ikke uten en hard kamp mot tankene om å legge opp.

  • LEST DENNE? Slik reagerte den svenske sprintstjernen på det norske stortalentets selvsikre beskjed

– Jeg kjente på en følelse i fjor høst som jeg aldri har kjent på før. Jeg hadde ikke lyst til å drive på med dette lenger. Jeg skjønte bare ikke at jeg ville meg selv så vondt, og at det var en lang motbakke å gå, sier Johaug i TV 2-dokumentaren «Therese Johaug – comebacket», som sendes lørdag.

Vendepunktet kom da hun knuste Bjørgen i et testløp noen uker før årets OL i Pyeongchang. Johaug slo tidenes mestvinnende vinterolympier med hele 30 sekunder på 10-kilometeren i Nordmarka i Oslo.

– Etter det testløpet spesielt beviste jeg for meg selv at jeg holdt det samme nivået jeg har hatt tidligere. Det i seg selv var en seier for meg, sier hun i dokumentaren.

Johaug var utestengt i 18 måneder etter å ha testet positivt for et forbudt stoff etter bruk av en leppekrem i september 2016. Det gjorde at hun mistet to fulle sesonger med skirenn, deriblant OL sist vinter.

(©NTB)

Publisert:
  1. Therese Johaug
  2. Marit Bjørgen

Mest lest akkurat nå

  1. I kveld kan snøen komme

  2. Nils Arne Eggen (80) er død

  3. Planlegger barnehage til 150 millioner ved Mosvatnet

  4. Ny fabrikksjef hos Nortura Forus

  5. 16 innlagte med korona på SUS

  6. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lov­ordene