Her blir første norske idrettsarrangement på 38 dager avviklet

Søndag ble det igjen avviklet et idrettsstevne på norsk jord. Seks løp på Jarlsberg travbane uten publikum brøt en drøy måned uten organisert idrett i Norge.

Det var tomt i kafeen da Jarlsberg søndag avviklet det første travstevnet i Norge siden 12. mars. Løpene ble gjennomført uten tilskuere.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Alle travløp i Norge ble stoppet fra fredag 13. mars, etter at myndighetene som følge av virusutbruddet la ned forbud med idrettsarrangementer.

Sist torsdag åpnet Helsedirektoratet for at det kan kjøres travløp uten tilskuere, såfremt lokale myndigheter gir klarsignal.

Les også

«Behovet for idrett er stort og gapende. Nå har mange mistet et fristed og et ankerfeste.»

Travløpene på Jarlsberg søndag var første idrettsstevne i Norge siden regjeringen 12. mars innførte sine strenge tiltak mot viruspandemien. De ble avviklet uten tilskuere.

Jarlsberg var først ute, med løpsdager både søndag, mandag og tirsdag. Det er de første travløp og idrettsarrangement i Norge på over fem uker. Jarlsberg var også siste bane som rakk å avvikle løp 12. mars, samme dag som regjeringen offentliggjorde forbudet.

Kristian Malmin kusket Indiana Fortuna til seier i det første løpet etter pausen. Frode Hamre, Henrik Kulblik, Vidar Hop, Erlend Rennesvik og Per Oleg Midtfjeld kusket også hver sin vinner søndag.

Det var omsetning på 4,7 millioner kroner i V65-spillet og godt over millionen på V4, men utbetalingene ble beskjedne. Fjerdevalget Indiana Fortuna forble den minst tippede vinneren.

Totalomsetningen ble godt og vel 8 millioner kroner, over dobbelt så mye som 12. mars.

Les også

TV-komikeren synes det er «nitrist» uten sport på TV. Idrettsforsker tror interessen kan falle etter koronakrisen.

Villy Fosterød fra Anebu var blant traventusiastene som fulgte søndagens travløp fra parkeringsplassen utenfor Jarlsberg travbane.

Selv om det var stengt for publikum på Jarlsberg og tomme bord i restauranten, greide enkelte traventusiaster å følge løpene fra en parkeringsplass utenfor banen.

Etter tre dager med løp på Jarlsberg er det planlagt løp på Leangen onsdag, Forus torsdag (dersom klarsignal gis), Biri fredag og Sørlandet lørdag, før Jarlsberg igjen skal ha løp søndag.

Flere norske travtrenere og -kusker har konkurrert i Sverige den siste måneden. De som har vært på svensk side av grensen må forholde seg til karantenereglene og vente 14 dager før de får kjøre på norske baner.

Publisert:
  1. Trav
  2. Idrett
  3. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

  1. Thor Inge og Greta bur i eit 50 år gammalt hus som enno ser ungt ut

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Monica Fjeld (49) synes det er vanskelig å finne kjærligheten i voksen alder. Disse tre tipsene kan hjelpe.

  4. Travel natt for politiet

  5. Vil gi billig strøm til 2000 hytter

  6. Ydmyk Østbø om egen revansj: – I Viking setter vi laget foran oss selv