Thingnes Bø får selskap av tre debutanter i VM

Karoline Knotten, Alexander Fjeld Andersen og Johannes Dale får alle sjansen i sitt første skiskytter-VM i italienske Antholz i februar.

Johannes Thingnes Bø er det store norske herrehåpet i skiskytter-VM.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det ble klart da Norges Skiskytterforbund presenterte sitt endelige uttak til mesterskapet mandag. I alt 11 utøvere, seks menn og fem kvinner, reiser til mesterskapet som varer fra 13. til 23. februar.

Troppen inneholdt ikke de helt store overraskelsene. På herresiden får 22 år gamle Aleksander Fjeld Andersen karrierens første VM-sjanse på bekostning av veteranen Lars Helge Birkeland.

Birkeland fikk sesonginnledningen ødelagt av to ubeleilige sykdomsperioder, men har vist formstigning på nyåret. Søndag ble han nummer 20 på jaktstarten i Ruhpolding etter å ha skutt fire fulle hus.

Fjeld Andersen endte åtte plasser lenger ned på resultatlisten, men ble likevel foretrukket i VM-troppen. Geilo-løperen har fått flere verdenscupsjanser denne vinteren, og imponerte også da han innledet sesongen med tredjeplass i det nasjonale åpningsrennet på Sjusjøen i november i fjor.

 • Dårlige nyheter for Norge i håndball-EM: Norges stjerne fikk den verst tenkelige beskjeden

Sterk tropp

Den norske herretroppen til VM i Antholz består for øvrig av Erlend Øvereng Bjøntegaard, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale og Johannes Thingnes Bø.

Thingnes Bø har stått over samtlige verdenscuprenn etter jul som følge av barnefødsel. I forrige uke fødte kona Hedda Dæhli Bø sønnen Gustav. Dermed er det ventet at Norges fremste skiskytter på herresiden gjør comeback i verdenscupen i Pokljuka kommende helg.

På kvinnesiden blir det VM-debut for Karoline Offigstad Knotten i Antholz. Vingrom-jenta har vist seg frem i verdenscupen ved flere anledninger denne sesongen, blant annet da hun ble nummer 13 på jaktstarten i franske Annecy rett før jul.

Knotten har også bidratt til at det norske kvinnelaget er ubeseiret i stafett i vinter. Fire strake seirer på like mange forsøk er fasiten. Knotten har gått åpningsetappen på tre av dem, senest i Ruhpolding sist uke.

25-åringen og lagvenninnene reiser derfor til Antholz som soleklare gullfavoritter.

Eckhoff favoritt

Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold utgjør ikke overraskende resten av den norske kvinnetroppen.

Tiril Eckhoff er i sitt livs form.

Eckhoff kommer til som et av de aller heteste navnene på de individuelle distansene. 29-åringen har vunnet seks av de åtte siste verdenscuprennene og leder verdenscupen.

Fossum-løperen har ett VM-gull fra før i karrieren. Det tok hun på hjemmebane i Oslo i 2016.

Publisert:
 1. Skiskytter-VM
 2. Skiskyting
 3. Johannes Thingnes Bø

Mest lest akkurat nå

 1. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 2. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 3. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 4. Endelig fikk Støre til noe

 5. Brann i hytte på Tau

 6. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben