Eliteserie-rival vil ha Tommy Høiland

Men spissen har også bedt Viking om et nytt tilbud.

Publisert: Publisert:

Tommy Høiland har bedt Viking om et tilbud, men sier han fortsatt er åpen for det meste. Foto: Jarle Aasland

 • Stig Nilssen

STAVANGER: Angriperens nåværende kontrakt med Viking strekker seg fram til sommeren. Det betyr at Tommy Høiland (30) allerede nå kan signere gratis for en ny klubb - gjeldende fra 1. august.

Viking-trener Bjarne Berntsen har vært tydelig på at de svært gjerne vil beholde Høiland i klubben, og at de derfor vil forlenge avtalen med 30-åringen.

Vil ha nytt Viking-tilbud

Spissen har på sin side sagt at han vil tenke seg grundig om. Viking har som kjent kjøpt Veton Berisha for sju millioner kroner. Høiland erkjenner at den handelen fort kan bety at det blir langt mindre spilletid på ham.

Les også

Om sju dager er han gratis: Høiland vurderer å forlate Viking

– De henter ikke en spiss til 7 millioner kroner for at han skal sitte på benken, det er klart. Og jeg regner ikke med de vil endre formasjon for å spille med to spisser ettersom formasjonen vår har fungert så bra som den har.

Etter det Aftenbladet kjenner til, er det Lars Bohinen og Aalesund som har kommet med konkret interesse for Tommy Høiland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

– Så vi får se om jeg er klar til å gå inn i en litt annen rolle, om jeg er motivert for det eller om jeg vil prøve lykken en annen plass. Jeg må kjenne etter om jeg er klar for de andre rollene og situasjonene, sa Høiland til Aftenbladet for snaue to uker siden.

Les også

La-Manga: Elleville jubelscener på Viking-treningen

Nå har Tommy Høiland bedt Viking om å få tilbud om en kontraktsforlengelse. Samtidig har Høiland fått et tilbud fra en av konkurrentene i Eliteserien.

Aalesund på banen

Etter det Aftenbladet kjenner til, skal det være Aalesund som ønsker å sikre seg spissen. Det nyopprykkede eliteserielaget solgte angriperen Pape Habib Gueye til Belgia for et par dager siden. Aalesund-trener Lars Bohinen spiller med to spisser.

– Jeg vil ikke kommentere det andre tilbudet jeg har, bortsett fra at det er spennende, sier Høiland til Aftenbladet mandag ettermiddag.

Les også

Ny podkast: Mener Viking må gi denne spilleren tilbud om kontrakt

– Hvordan skal vi tolke at du også har bedt Viking om et nytt tilbud?

– Jeg trives i Viking, men er åpen for det meste. Nå har jeg fått et tilbud fra en annen klubb. Så får vi se hva Viking kommer med. Til slutt blir det en totalvurdering, svarer Høiland som understreker at han vil bruke tiden han trenger på å bestemme seg.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
10Odd520310826
11Rosenborg512256-15
12Viking6123711-45
13Sandefjord Fotball511348-44
14Start6033714-73
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 6. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 1. Fotball
 2. Viking FK
 3. Eliteserien