– Denne mannen vil smadre lønningene til Ronaldo og Messi

25-åringen blir verdens best betalte fotballspiller, ifølge britisk avis.

Ifølge britisk presse er Oscar på vei fra Chelsea til kinesiske Shanghai. Der venter en feit lønningspose.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Chelseas brasilianske midtbanespiller Oscar er ifølge britiske medier på vei til den kinesiske klubben Shanghai SIPG.

Og det ligger an til å bli en meget lukrativ overgang, både for Chelsea og ikke minst for spilleren selv, skriver Daily Mail.

Ifølge avisen vil Chelsea motta 52 millioner pund når overgangen går i boks i januar. Det tilsvarer rundt 560 millioner kroner, som vil være verdens fjerde største fotballsignering gjennom tidene.

Les også

Britisk avis: Premier League-klubb vurderer å hente Norges landslagskeeper

4 mill. i uken

Pengene sitter virkelig løst i kinesisk fotball om dagen. For ifølge Daily Mail kan Oscar forvente seg en årslønn på svimlende 20,8 millioner pund (225 millioner kroner). Det tilsvarer en ukelønn på over 4 millioner kroner.

Stemmer opplysningene sitter det trolig to herremenn i Spania og føler seg snytt. Per i dag er det nemlig Cristiano Ronaldo (Real Madrid) og Lionel Messi (Barcelona) som topper lønnsstatistikken med en årslønn på cirka 205 millioner kroner hver, ifølge Daily Mail.

– Kinesisk fotball en trussel

Chelsea-spiller Oscar er ikke den eneste som kobles til Kina. Også Arsenal-duoen Alexis Sánchez og Mesut Özil skal være sterkt ønsket der, noe Arsenal-manager Arsene Wenger ville snakke lite om på fredagens pressekonferanse.

Chelsea-manager Antonio Conte ville ikke kommentere den bebudede Oscar-overgangen direkte fredag, men han innrømmer at pengesterke klubber i Kina kan bli en trussel for Premier League-lagene.

– Det kinesiske overgangsmarkedet er en trussel for alle lag i hele verden, ikke bare Chelsea, sier Conte.

Før 2016-sesongen brukte klubbene i Kina over 2 milliarder kroner på spillerforsterkninger. Kinesernes overgangsvindu åpner 1. januar og er åpent helt til 28. februar.

Oscar signerte for Chelsea sommeren 2012.

Pogba topper i England

Kina satser virkelig stort på fotball nå, og den lønnsledende spilleren per i dag er brasilianske Hulk som også holder til i Shanghai SIPG. Ifølge avisens opplysninger tjener han rundt 178 millioner per år.

Les også

Eikrem ble årets spiller i Sverige

Til sammenligning er Manchester United-spilleren Paul Pogba den spilleren i engelske Premier League som visstnok tjener best, med en årslønn på «bare» 162 millioner kroner.

PS: Shanghai SIPG trenes av André Villas-Boas. Han skal ha hatt Oscar på ønskelisten helt siden han var manager i Tottenham.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2213453628843
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk