Sjekk hvem Eggen sammenlikner RBKs nye midtbaneanker med

Trenerlegenden har klokkertro på Konradsen. Vi følger FCK — RBK live klokken 1900.

HAR TROEN: Nils Arne Eggen mener at Anders Konradsen kan overta Ole Selnæs' rolle på RBKs midtbane.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det er slutt på eksperimenteringen i Rosenborg-leiren. Etter treningskamper mot svakere motstand, og prøving i 4-4-2 mot Odd onsdag, er det tilbake til 4-3-3 og mer og mer toppet lag i de fire siste treningskampene før seriestart.

Søndag kveld venter det danske storlaget FC København i Parken, en kamp som gir en meget god pekepinn på hvor Rosenborg står for tiden.

I den kampen vil vinterens store snakkis, Anders Konradsen, fortsette sentralt på midtbanen.

Han har overtatt rollen etter Frankrike-proff Ole Selnæs, og det har vært en diskusjon blant RBK-supportere om klubben bør bruke Selnæs-pengene på en erstatter, eller om Konradsen skal få en reell sjanse.

Les også

- Derfor trenger du ikke kjøpe Selnæs-erstatter, Kåre

"Hele aksen"

Nå mener trenerlegende Nils Arne Eggen det ikke bør være noen stor diskusjon lenger.

TOPPMØTE: Stig Inge Bjørnebye, Nils Arne Eggen, Mini Jakobsen og Kåre Ingebrigtsen etter Rosenborgs seier mot Odd onsdag kveld.

— Jeg så Odd-kampen i Abra-hallen, og det er jo tidlig å si ennå. Men jeg synes faktisk jeg ser en kombinasjon av Bent Skammelsrud og Sverre Brandhaug i Konradsen, sier Eggen til adressa.no.Og utdyper sammenlikningen:

— Anders er en spiller som går "hele aksen" (16-meter til 16-meter). Ole (Selnæs) var meget god i rollen, men var mer en "midtsirkelspiller". I dagens fotball, hvor RBK møter lag som ligger lavt i banen, er man nødt til å utvikle langdistanseskyttere i laget. Den egenskapen har Konradsen, sier Eggen - som også skryter av nordlendingens pasningsfot.

— Nå varierte han i prestasjonene mot Odd. Men han har bra fart, og en god pasningsfot. Så er også han avhengig av bevegelsene rundt seg, men det vil jo bare bli bedre og bedre framover, tror Eggen.

Les også

Nå er Rosenborgs kriseplan innøvd og klar

Oldrup Jensen og Annan

Når den meritterte RBK-eren bruker sammelikningen med både Brandhaug og Skammelsrud, handler det også om nettopp evnen til å gå "hele aksen".

Anders Konradsen tar den sentrale rollen om Kåre Ingebrigtsen ønsker det.

Mens Skammelsrud var pasningseleganten som ofte lå dypt i banen og åpnet opp motstanderens forsvar, var Brandhaug den offensive midtbanespilleren, som hadde mindre ansvar defensivt — men som scoret desto mer mål selv.Nå sier også Kåre Ingebrigtsen selv at Konradsen skal få tid i rollen, og at klubben har roet ned midtbanejakten. Dette handler først og fremst om Konradsen selv, som tross alt er landslagsspiller og tidligere utenlandsproff, men også om markedet.

Spillere som Anthony Annan og Odds Fredrik Oldrup Jensen har begge vært nevnt i diskusjoner internt på Brakka, men skal ut fra en totalvurdering ikke ha blitt vurdert gode nok i konkurranse med Konradsen.

Søndag kveld skal altså Konradsen i aksjon i Parken. Da åpnes neste kapittel i føljetongen om den sentrale midtbanerollen i RBK.

Slik starter RBK mot København:

André Hansen - Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø - Pål André Helland, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay.

Benken: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Mikael Dorsin, Alex Gersbach, Magnus Stamnestrø, Sivert Solli og Elbasan Rashani.

Publisert: