Tjærnås om Færøyenes triumf: - Blant tidenes største sensasjoner

Mens Færøyene-spillerne feiret i garderoben, forberedte Hellas seg på å sparke treneren. Det forstår Lars Tjærnås godt.

Færøyene tok en svært overraskende borteseier over Hellas i EM-kvaliken fredag. Lars Tjærnås har problemer med å se større sensasjoner.
 • Kjetil Flygind
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hellas vant EM i 2004 da de slo Portugal 1-0 i finalen på Estádio da Luz i Lisboa. Spissen Angelos Kharisteas ble matchvinner, og Otto Rehagel og hans disipler regjerte plutselig på toppen av Fotball-Europa.

Men ti år senere ble grekerne ydmyket på eget gress da miniputten Færøyene vant 1-0 i EM-kvaliken og påførte grekerne sitt tredje strake hjemmetap i EM-kvaliken.

— Uvirkelig

Det tok ikke lang tid før meldingen kom om at trener Claudio Ranieri var ferdig. Tapet for landet som er rangert som nummer 187 på FIFA-rankingen var dråpen som fikk det til å renne over.

Hellas, som røk ut etter gruppespillet i VM i Brasil i sommer, har tapt hjemme for Romania, Nord-Irland og Færøyene i kvaliken til EM i Frankrike i 2016.— Dette er helt klart blant tidenes største sensasjoner. Jeg har problemer med å se noen som er større. De møtte en VM-deltager fra i sommer på bortebane. Så å si at det er imponerende blir et understatement. Uvirkelig er et riktigere begrep, sier Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

- Riktig å fjerne Ranieri

I denne videoen fra garderoben etter kampen, gjengitt av Daily Mail (ekstern lenke), kan du se Færøyene-spillerne feire seieren.

- Var det riktig å kvitte seg med Claudio Ranieri?

— Ja. Ikke bare på grunn av tapet i går isolert sett. Men fordi det var kvaliktap nummer tre mot land de bør og skal slå hjemme minst ni av ti ganger. Av og til er nok nok. Det var det utvilsomt her, sier Tjærnås.

Dermed fortsetter Ranieri trenden med å få sparken. Tidligere er han blitt kastet på dør i klubber som Chelsea, Roma, Valencia, Inter og Monaco.

Les også

 1. Viking-flopp senket Hellas i sensasjonell Færøyene-seier

 2. Hellas-trener fikk sparken etter sensasjonelt tap

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Hellas' herrelandslag i fotball
 3. Færøyene

Mest lest akkurat nå

 1. Politiet ønsker tips om hendelser før dødsulykken i Sandnes

 2. Etter nesten sju år i Norge tvang koronaen dem til å selge leiligheten. Nå bor de i en bobil på den polske lands­bygda

 3. Bedrageritiltalt Ap-politiker fra Rogaland: – Jeg har dummet meg ut

 4. FHI: Denne vaksinen beskytter best

 5. Ingve Bøe advarer Viking mot to spillere

 6. Alarm! Barn i fare!