Disse ti «ukjente» spillerne må du se opp for i EM

Hvert eneste mesterskap dukker det opp nye verdensstjerner. Det skjer garantert i Frankrike også.

Disse ungene spillerne kan få sitt internasjonale gjennombrudd i EM: Fra oppe til venstre: Viktor Kovalenko (Ukraina), Marko Pjaca (Kroatia), Renato Sanches (Portugal), Hakan Calhanoglu (Tyrkia), Elseid Hysaj (Albania), Samuel Umtiti (Frankrike), Leroy Sané (Tyskland), Tin Jedvaj (Kroatia), Arkadiusz Milik (Polen) og Breel Embolo (Sveits).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Vi har plukket ut ti unge, lovende spillere vi mener det er verdt å se opp for.

Renato Sanches (18), Portugal, Bayern München

Renato Sanches (t.v), her sammen med Portugals store stjerne, Cristiano Ronaldo, ble tidligere i år hentet av Bayern München.

Bayern München har allerede før EM sikret seg supertalentet fra Benfica. Og det er kanskje ikke så rart, for den portugisiske midtbanespilleren kunne blitt betydelig dyrere etter mesterskapet.18-åringen har ferdighetene som trengs for å lykkes: Fysisk sterk, rask, god spilleforståelse og et fantastisk skuddbein. Og han kan bekle omtrent alle roller på midtbanen.

Må nok innstille seg på å komme inn som innbytter for Portugal i EM.

Leroy Sané (20), Tyskland, Schalke 04

Schalke 04-spiller Leroy Sané. Her fra en kamp mot Köln i Bundesliga.

Presenterte seg for alvor internasjonalt da han kom inn som innbytter mot Real Madrid i Champions League 1. mars 2015. Sané utlignet til 3-3 på lekkert vis, og han var i tillegg involvert da Klaas-Jan Huntelaar fastsatte sluttresultatet til 4-3.Den tekniske midtbaneeleganten har ferdigheter alle lag trenger: God teknikk, hurtighet og playmaker-egenskaper. Scoret åtte mål på 33 seriekamper for Schalke denne sesongen.

Det er nærmest umulig å spille seg inn i førsteelleveren til det tyske landslaget, men Sané vil nok komme inn som innbytter og få sjansen til å vise seg frem i løpet av mesterskapet.

Viktor Kovalenko (20), Ukraina, Shaktar Donetsk

Ukrainas Viktor Kovalenko. Her i duell med Wales' Shaun MacDonald under en privatlandskamp i mars.

Viste seg frem som en skikkelig goalgetter i U20-VM i New Zealand, da han ble mesterskapets toppscorer med sine fem scoringer.En hardtarbeidende midtbanespiller som både er god til å vinne dueller og sette i gang angrep. Samtidig har han gode avslutningsegenskaper og er flink til posisjonere seg riktig i boksen.

Har foreløpig kun spilt tre privatlandskamper for Ukrainas A-landslag. Kan bli het på overgangsmarkedet hvis han får sjansen i Frankrike.

Tin Jedvaj (20), Kroatia, Bayern Leverkusen

Tin Jedvaj har flere ganger vist at han er en målfarlig spiller for Bayer Leverkusen.

Veldig spennende forsvarsspiller. Har fysikk til å på sikt bli en meget god midtstopper, men blir foreløpig sett på som høyreback. Fysisk sterk, god ballkontroll og offensiv.Har gjort sakene sine bra mot topp, topp motstand i Bundesliga.

Det er usikkert hvor mye spilletid han vil få i EM, ettersom Kroatias kaptein, Darijo Srna, er det klare førstevalget på høyreback.

Marko Pjaca (21), Kroatia, Dinamo Zagreb

Marko Pjaca scoret 1-0-målet da Kroatia slo San Marino 10-0 i en privatlandskamp i oppkjøring til EM.

En spennende kantspiller med tempo og trøkk i spillet sitt. Har to gode sesonger i den kroatiske toppklubben Dinamo Zagreb, der han noterte seg for henholdsvis elleve og åtte scoringer.Ser ut til å få tillit på Kroatias høyrekant, og med et godt mesterskap blir han garantert brennhet på overgangsmarkedet.

Breel Embolo (19), Sveits, Basel

Breel Embolo er en viktig spiller for Basel.

Skal ifølge sveitsiske medier være høyt oppe på Manchester United-manager José Mourinhos ønskeliste. Embolo er en høyrreist, lynrask kantspiller, som har spilt for den sveitsiske toppklubben Basel de siste tre sesongene.Han er ikke bare rask, han har meget gode tekniske ferdigheter, god spilleforståelse, og attpåtil har han vist seg å være målfarlig i den sveitsiske eliteserien. Forrige sesong scoret han ti seriemål.

19-åringen startet i Sveits’ EM-generalprøve mot Moldova som venstreving, men han har vært litt inn og ut av laget i oppkjøringen til mesterskapet.

Samuel Umtiti (22), Frankrike, Lyon

Samuel Umtiti, her sammen med Frankrike-stjernen Paul Pogba.

En rask og ballsikker midtstopper, som ifølge franske medier er høyaktuell for en overgang fra Lyon til Barcelona i sommer.Har til tross for sin unge alder blitt en rutinert Ligue 1-spiller. Har vært en nøkkelbrikke i Lyons forsvar de fire siste sesongene. Umtiti er rask, god til å lese spillet og en meget habil offensiv bidragsyter – enten det er snakk om langpasninger eller lange dribleraid.

I EM på hjemmebane er det ikke sikkert han får så mye spilletid. Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps ser ut til foretrekke rutinerte Adil Rami som Laurent Koscielnys midtstoppermakker i Raphäel Varanes fravær. Men det kan bli et langt mesterskap for franskmennene …

Hakan Calhanoglu, Tyrkia, Bayer Leverkusen

Hakan Calhanoglu scoret da Tyrkia møtte England på Etihad Stadium tidligere i år.

I en alder av 22 år er midtbanespilleren allerede en av Tyrkias viktigste spillere. Teknisk og ballsikker, og han er rett og slett en fantastisk frisparktaker. Får Tyrkia frispark fra 30 meter og inn, er det bare å feste setebeltene og følge med.Er født i Tyskland, der han har spilt i Bayer Leverkusen de siste to sesongene, men spiller altså for Tyrkias landslag. Har scoret seks ganger i løpet av de 18 landskampene han har spilt.

Arkadiusz Milik (22), Polen, Ajax

Arkadiusz Milik har bøttet inn mål for Ajax denne sesongen.

Utgjør en meget, meget målfarlig duo sammen med Robert Lewandowski på topp for Polen. Milik lever selvfølgelig litt i skyggen av Bayern München-stjernen, men det er ingen grunn til å undervurdere ham.Denne sesongen scoret han imponerende 21 seriemål på 31 kamper for Ajax i Æresdivisjonen. Skal være brennhet på overgangsmarkedet allerede, og med et godt EM kan han fort øke markedsverdien sin ytterligere …

Elseid Hysaj, Albania, Napoli

Elseid Hysaj og Albania møter Sveits i første gruppespillkamp i EM.

Offensiv høyreback, som i en alder av 22 år har rukket opp å bli en rutinert landslagsspiller. Ble hentet av storklubben Napoli før forrige sesong, og 22-åringen startet 37 kamper for den italienske storklubben i Serie A.Hysaj er ikke den mest sprudlende spilleren å se på, men han spiller med stor autoritet for alderen og er en solid back, som først og fremst gjør en meget god jobb defensivt.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert: