TIL er på islandsk spillerjakt

TIL har vært og sett på fire kamper på Island med tanke på spillerforsterkninger i de to neste overgangsvinduene.

TRENING: Elhadji Mour Samb i aksjon mot Magnar Ødegaard på onsdagens TIL-trening. I sommer kan de få flere nye lagkametrater.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

TILs assistenttrener Lars Petter Andressen var på Island fra søndag til tirsdag for å se nærmere på spillere.

– Jeg har vært og scoutet spillere, ja. Jeg har vært og sett fire kamper i islandsk toppdivisjon. Det er et marked som er veldig interessant for oss, og vi har fulgt med en stund, sier Lars Petter Andressen til iTromsø.

Etter det iTromsø erfarer dreier det seg om kampene: Valur-IB Vestmannaeyja, FH Hafjnarfjördur-Stjarnan, Vikingur Olafsvik-KA Akureyri og Vikingur Reykjavik-Fjölnir.

Arons nettverk

Det er TILs islandske landslagsspiller Aron Sigurdarson og den gode kontakten med hans agentnettverk som har åpnet portene til sagaøya.

– Vi har vært flere turer på Island og har god kontakt med nettverket til agenentene til Aron. Arons agent (Magnus Magnusson, red.anm.) var nettopp i Tromsø og jeg var der med Bjarki Gunnlaugsson, som jobber med agenten til Aron, forteller Andressen.

To neste vinduene

TIL har hatt flere prøvespillere fra Island siden Sigurdarson kom til klubben.

– Vi var og så de også. Jeg så åtte lag, så jeg fikk sett det meste og fikk en god oversikt. Det er ingenting som er superkonkret nå, men vi vil gjerne ha en god oversikt over spillere som kan være aktuell for oss i dette og neste vindu, sier Andressen.

– Du sier dette og neste overgangsvindu. Med tanke på tabellsituasjonen, er det vel ikke aktuelt å hente flere såkalte utviklingsspillere?

– Ja, vi ønsker primært å se på spillere som kan gå inn og forsterke oss med en gang, Vi vet også at spillere som går fra den islandske til den norske serien trenger litt tid. Aron trengte også litt tid, så litt langsiktighet blir det jo, sier han.

– Flere aktuelle

Økonomi og tilgjengelighet er naturligvis viktig faktorer, men det virker sannsynlig at TIL vil gjøre framstøt mot det islandske markedet alt i sommer.

– Det er flere spillere som er aktuelle for TIL, ja. Island er et interessant marked, og det er mange spillere som er interessante der, absolutt. Hva vi velger å gjøre ligger litt lenger fram i tid. Nå har vi kartlag et utvalg av spillere, så må selvfølgelig også Svein-Morten (Johansen) og Bård (Flovik) være med på å diskutere hvem vi følger tettere og videre, sier Andressen.

Assistenttreneren til TIL er klar på at de så på spillere i flere posisjoner.

– Vi så på alt som kan være interessant for oss av spillere på Island. Den islandske ligaen er selvfølgelig dårligere enn vår liga, så man kan ikke bare plukke ut derfra, så går de inn og gjør det like bra som Aron. Vi har kartlagt hvem som i framtiden kan være aktuell, men jeg dro ikke dit for å se syv spisser. Målet var å finne fram til et utvalg av spillere som kan være aktuelt å følge tett videre, sier Andressen.

Publisert:
 1. Bård Flovik
 2. Island
 3. Tromsø IL

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikale problemer flere steder i distriktet

 2. A-krimsenteret med storaksjon mot budbilbransjen

 3. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

 4. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

 5. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

 6. Over en halv million husstander mister TV2