Han ble solgt for 300 millioner. Nå skal kravet være på en drøy milliard.

– Jeg vet hvor jeg vil spille, sier Romelu Lukaku.

VIL BORT: Romelu Lukaku scoret nest flest mål i Premier League forrige sesong, kun slått av Harry Kane. Nå innrømmer han at han vil bort fra Everton. Foto: Andrew Yates / Reuters

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge flere britiske medier tyder mye på at Romelu Lukaku er ferdig i Everton. Mannen som scoret 25 mål i Premier League forrige sesong avslører på landslagsoppdrag med Belgia at det neppe blir Everton-spill på ham neste sesong.

– Å bli værende i Everton er egentlig ikke noe alternativ, sier Lukaku ifølge The Guardian.

I mars bekreftet Lukaku at han hadde takket nei til en ny, lukrativ avtale med Everton. Han har to år igjen av kontrakten sin.

Les også

Brexit bekymrer Manchester United: Frykter britiske klubber taper terreng til konkurrentene

Vil vinne Champions League

Ifølge flere medier går det mot en retur til Chelsea, klubben som solgte Lukaku til Everton for 28 millioner pund (306 millioner kroner) i 2014. Tre år senere er det ventet at Everton vil kreve 100 millioner pund – nesten 1,1 milliarder kroner.

– Jeg forholder meg rolig til alt sammen. Det er for øyeblikket ikke noe konkret i forhold til ny klubb, men agenten er travelt opptatt med å diskutere ting. Jeg vet hvor jeg ønsker å spille: I en klubb som konkurrerer i Champions League og som kan vinne titler i England. Å bli i England er det beste for meg. Jeg har nesten nådd 100 mål i ligaen, og det vil være en milepæl å klare det, sier Lukaku.

Les også

Joshua King: – For tidlig å sammenligne meg med Lukaku og Kane

– Premier League er en drøm for meg, men jeg ønsker også å vinne Champions League, FA-cupen og andre troféer. Jeg ønsker å bli bedre, og jeg vet hvor jeg ønsker å gjøre det, sier angriperen.

Kokende ryktebørs

Chelsea kjøpte Lukaku fra Anderlecht i 2011. Tre år senere ble han solgt til Everton, der han har vært en stor suksess. Nå skal han altså være ønsket tilbake i Chelsea, som ser ut til å miste sin storscorer Diego Costa i løpet av sommeren.

Skulle Everton miste Lukaku er spørsmålet om de vil rette blikket mot Joshua King. Den norske landslagsspissen er blitt koblet til Everton etter sine imponerende 16 mål i Premier League denne sesongen. Samtidig melder BBC at Kings Bournemouth er i ferd med å sikre seg Sunderland-spissen Jermain Defoe.

Det koker på ryktebørsen om dagen. En av de store sakene onsdag er at Manchester United skal ha fått tommelen ned på et bud på Real Madrid-angriperen Alvaro Morata. Ifølge Sky Italia var Uniteds tilbud 60 millioner euro – 570 millioner kroner.

Publisert:
 1. Premier League
 2. Romelu Lukaku
 3. Everton FC
 4. Chelsea FC
 5. Jermain Defoe

Premier League

SVUTMP
1Manchester United19124336251140
2Manchester City18115231131838
3Leicester City19122535211438
4Liverpool1997337221534
5Tottenham Hotspur1896333171633
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. De har pusset opp 13 boliger de siste 17 årene. Nå har de omsider funnet roen på Tau

 2. Veronica Simoné Fjeld hardt ut mot Isabel Raad

 3. Se direkte: Regjeringen kommer med nye tiltak

 4. Den britiske koronavarianten er påvist i tre kommuner i Rogaland – ett av dem i år

 5. Borghild Fiskå er død

 6. Trafikkuhell på E39 ved Skurve