United og europaliga i vente for Rogne

Thomas Rogne har mye å se frem til i Wigan.

KLAR FOR WIGAN: Thomas Rogne.
  • Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mandag ble det klart at midtstopper Thomas Rogne fortsetter proffkarrieren i Wigan.

Det betyr at han bytter ut skotsk Premier League og Celtic med engelsk mesterskapsserie (nivå to) og Wigan. Landslagsspilleren har undertegnet en treårskontrakt med klubben som rykket ned fra Premier League i vår.

Men selv om Rogne går til et lag som rykket ned, står utfordringene i kø. Wigan vant nemlig FA-cupen etter seier mot Manchester City. Dermed skal laget spille Community Shield-kamp mot Manchester United 11. august. Debuten får Rogne trolig helgen før, i sesongens første ligakamp mot Barnsley.

I tillegg skal Wigan som regjerende cupmester ut i Europaligaen kommende sesong.

– Det føles stort å ha kommet til klubben. Det var en kort og grei prosess, og nå gleder jeg meg til å komme i gang. Dette blir et spennende kapittel i livet mitt. Engelsk fotball er noe helt spesielt, og som nordmann følger vi fotballen her tett. Å få være en del av det gjør meg veldig glad, sier Rogne til Wigans hjemmeside.

50 Celtic-kamper

Han ble ikke enig om ny avtale med Celtic etter sist sesong. Kontrakten hans med skottene gikk ut søndag. Den tidligere Stabæk-stopperen spilte 50 seriekamper for Celtic på tre sesonger. Han vant to strake ligagull i Skottland (2012 og 2013).

Rogne deltok i sommerens U21-sluttspill i Israel. 23-åringen sier at det nå er på tide å vise hvor god han er, og hjelpe Wigan tilbake til Premier League.

– Jeg kan ikke lenger regnes som ung i dette gamet. Det er på tide å slutte å snakke om potensialet mitt og heller vise hvor god jeg er. Jeg har hatt en travel sommer med U21-laget i EM, som var en flott erfaring. Jeg har også spilt noen kamper for A-landslaget, og det er et mål for meg i fremtiden å få flere kamper der. Men det eneste som gjelder nå er å hjelpe Wigan Athletic, og jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Rogne.

Etter å ha snakket med klubbens nye manager Owen Coyle var det tydelig at Wigan har en klar målsetting om direkte opprykk tilbake til Premier League.

– Jeg har sett mange Wigan-kamper i Premier League, og hele Europa har snakket om laget etter at de vant FA-cupen i mai. Jeg tror mange har latt seg sjarmere av hvordan klubben blir drevet og hvordan laget spiller, så det føles stort å være her, sier Rogne til hjemmesiden.

Tredje nordmann i Wigan

Rogne er Owen Coyles tredje kjøp som Wigan-manager. Etter tre år i Celtic føler Rogne at han vet hva som forventes i britisk fotball. I Wigan blir Rogne gjenforent med tidligere Celtic-kompis Shaun Maloney. Duoen spilte sammen i et drøyt år før sistnevnte flyttet til England i 2011. – Å ha et kjent fjes i garderoben vil sikkert hjelpe, men nå bare gleder jeg meg til å komme i gang med sesongforberedelsene.

23-åringen er den tredje nordmannen som skal spille for Wigan, men den første som kommer på en permanent overgang.

Tidligere har Erik Hagen og Kristofer Hæstad hatt mislykkede låneopphold i klubben.

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. Celtic FC
  3. Wigan Athletic FC

Mest lest akkurat nå

  1. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

  2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

  3. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

  4. Immunolog: Vaksineringen av flere barn bør starte allerede nå

  5. Ned i vekt? Bli kvitt magefett? Her er årets mest populære kostholdsråd.

  6. Disse korona­reglene gjelder nå