Fra samlingen: Her er den nye definisjonen av trang

Olympique Marseille satset trangt for fem år siden. Virkelig trangt.

Marseilles drakt fra 2011/12.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

I denne andre delen i serien om drakter fra samlingen min — Brasils VM-drakt fra 2002 var først ut - ser jeg her på drakten som virkelig utmerker seg som den aller trangeste.

Det er ikke fordi jeg har kjøpt den i en størrelse for lite, men rett og slett fordi den er ment å være så trang at den nærmest limer seg til kroppen. Holding av spillere i denne drakten vil svært lett avsløres, for å si det slik.

Selve drakten er helhvit, med lyseblå detaljer formet som striper på tvers diagonalt. Halsen er i v-form, men med en krage som gjør at den skiller seg litt ut fra andre Techfit-drakter. Såvidt jeg har oversikt over, var det kun Danmarks EM-drakt i 2012 som hadde krage av Techfit-utgavene til Adidas.

Drakten er for øvrig en av de siste Adidas laget med Techfit-teknologien, der det var ganske synlige powerweb-bånd langs sidene og på ryggen. Hvorfor Adidas gikk bort fra dette konseptet er uvisst, kanskje var det tilbakemelding fra spillerne om at det ble litt for ukomfortabelt i lengden.

Båndene nederst sørget for å holde drakten tett inntil kroppen.

Det som også skiller denne drakten fra de fleste andre Techfit-draktene, er båndene i sømmen nederst. Båndene er inspirert av våtdraktene som brukes i surfing, og de sørger for at drakten nærmest limes inntil kroppen. Dette gjør også at drakten blir enda mer stilig når spilleren tar den på.Drakten får være innslaget i denne serien som representerer Adidas’ satsing på Techfit-draktene — en satsing som startet høsten 2009 og som altså fortsatte noen år. Innen det sluttet, hadde lag som Frankrike, Argentina, Liverpool og Chelsea - blant annet - spilt med draktene som spillerne selv kunne velge om de ville ha i tettsittende eller mer romslig versjon.

Powerweb-båndene er godt synlige på ryggen.

Personlig synes jeg denne satsingen var et fint forsøk på teknologisk innovasjon innen fotballdrakter, et forsøk som ga mange fine drakter (og som også sikkert ga en del supportere komplekser for at de hadde litt for mange kilo rundt midjen). Del 1 av denne serien var om Brasils VM-drakt fra 2002:

Les også

Fra samlingen: Brasil-drakten spillerne slet med å ta av og på

HVA SYNES DU?

Publisert: