Rodriguez og Neymar - hvem er størst i kveld?

To 22-åringer og én Messi ser ut til å bli VMs store navn. Messi kjenner vi. I kveld kan du sammenligne 22-åringene.

James Rodriguez er stjerneskuddet til Colombia. Neymar er hele Brasils kjæledegge på banen.
 • Ola Bernhus
  Kommentator, Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Neymar og James Rodriguez, Brasil mot Colombia, lystig angrepsfotball (Colombia) mot defensivt slit (Brasil) – dette kan bli en av de VM-kampene vi alltid vil huske. (De ivrigste husker hundrevis, noen av oss husker noen få, men vi gleder oss alle til denne kvartfinalen).

James Rodriguez har scoret mest i dette VM, fem mål mot Neymars fire. Colombianeren er dessuten som et stjerneskudd å regne i denne sammenhengen, i motsetning til Neymar, som var mest omtalt av alle spillerne før VM.

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

Hva har de felles, bortsett fra alderen og at begge har drakt nummer 10? Og hva skiller dem?Neymar har vært mer alene enn Rodriguez hittil i VM. De øvrige brasilianske spillerne har stort sett skuffet, og ofte har det sett ut som om deres angrepstaktikk har vært å få ballen til Neymar. Rodriguez spiller på et lag som i større grad fordeler de offensive byrdene, og det har frigjort hans store kunnskaper med ballen.

Begge har en imponerende målstatistikk på landslaget. Neymar har 35 mål på 53 kamper, Rodriguez 10 mål på 26 kamper. Begge har evnen til å score de viktige målene, de som avgjør jevne kamper.

Svakheter? Folk som liker å lete etter slikt, mener at de begge kan forbedre seg i luften, og at Rodriguez har en tendens til å falle ut av spillet i perioder.

Sterke sider? En forbløffende teknikk, våkent blikk for smarte løsninger i trange situasjoner, alltid på jakt etter scoringer, mental styrke til å tåle stort press. Neymar er hakket bedre til å drible og flinkere til å finne frie posisjoner. Rodriguez er en bedre skytter, med større treffsikkerhet enn Neymar, ifølge statistikkene.

Neymar har en antatt formue på over 600 millioner kroner, tjener over 70 millioner i året i Barcelona og fikk en engangssum på godt over 80 millioner da Barca kjøpte ham. Hans sponsorinntekter skal ligge på nærmere 20 millioner i året fra selskaper som Red Bull, Nike og Panasonic.

Rodriguez er en fattigkrok i sammenligning, men skal tjene rundt 50 millioner i året i Monaco og fikk en engangssum på 11 millioner kroner da han kom fra Porto. Han sponses av selskaper som Coca Cola og Nestlé, uten at beløpene er kjent. Dette er småpenger mot hva han kan få inn etter VM.

Se selv i kveld. Millionene vil ikke være synlige, men det andre kan sammenlignes.

Nettopp disse to spillernes kvaliteter har vist seg avgjørende tidligere i mesterskapet.

De kan også avgjøre om det er Brasil eller Colombia som går til semifinalen.

Publisert:
 1. Fotball
 2. Sportsblogger
 3. Fotball-VM

Mest lest akkurat nå

 1. Ekteparet våknet midt på natten av at en mann sto over dem. I hånden hadde han en øks. Etterpå ville voldsmannen skyte Roald Berntsen

 2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

 3. Testet positivt? Dette gjør du

 4. Disse seks er skremte og sjokkerte. Nå ber de politikerne skifte kurs

 5. – Trist for supporterne

 6. Janne Follesø (49) endret livsstil og gikk ned 30 kilo i 2021. Her er syv råd for varig vektnedgang, ifølge professor.