Island-helten ladet opp til EM med å bo 100 døgn på hotell i Norge

Hannes Thor Halldorsson får en veldig brå overgang etter EM-eventyret. Han mener perioden i Bodø reddet karrieren.

Hannes Tor Halldorsson (i midten) går fra EM-eventyr til Island til møte med Start i Kristiansand. Her med Island-kaptein Aron Gunnarsson (t.v) og Ragnar Sigurdsson før møtet med Frankrike.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

STADE DE FRANCE: EM-eventyret er over for Island. Nå venter hverdagen, og for enkelte blir overgangen litt mer brå enn for andre.

De to verdenene keeper Hannes Thor Halldorsson opplever på seks dager sier alt om hvilken boble det islandske landslaget har vært i de siste ukene. Søndag kveld møtte han verdensstjerner som Antonie Griezmann, Olivier Giroud, Paul Pogba og Dimitri Payet.

Odd Inge Aas dekker EM i Frankrike for Aftenposten.

Fredag kveld er han etter planen med i Bodø/Glimt-stallen som spiller mot Start i Kristiansand, sørlendingene som nå har gått en hel sesong uten å vinne én eneste kamp i den ikke fullt så fasjonable eliteserien. Etter et langt mesterskap, hvor han blant annet var med å slå England ut av åttedelsfinalen, ser han foreløpig ikke ut til å få en hvilepause.

Les også

Lagerbäck: - Selv om vi er skuffet nå, har det vært en fantastisk reise

Les også

Heltene møtte veggen - og er fortsatt helter

Rett til ny sesong

— Ferie hadde vært deilig, men det ser ikke ut til at det blir det. Det eneste jeg kan forholde meg til er kontrakter, og i Bodø/Glimt har jeg kontrakt til og med 17. juli (spiller mot Odd på Aspmyra). Så starter snart sesongen med NEC Nijmegen, sier han til Aftenposten etter 2-5-tapet for vertsnasjonen på Stade de France.

Det er imidlertid ikke snakk om noe surmuling for at han nå må melde seg til tjeneste for Nordlands beste klubb.

- Du ladet opp til EM med å bo 100 døgn på hotell i Bodø, hvordan var det?

— Ja, det gjorde jeg. Perioden var veldig bra, jeg fikk alt jeg ønsket meg ut av den. Jeg spilte mange kamper og trivdes godt. Jeg er veldig takknemlig.

Les også

EM-festen over for tapre islendinger – ble utspilt av Frankrike

Les også

Eksperter latterliggjør England etter Islands braktap

— For å være litt dramatisk så reddet det karrieren min. Hadde jeg ikke fått spilletid er det ikke sikkert jeg ville kommet til EM, iallfall ikke fått så mye spilletid.

Reddet æren og litt til

Det endte med blandede følelser for han og lagkameratene. Det var ikke meningen å tape 2-5, iallfall ikke å ligge under 0-4 til pause.

Hannes Tor Halldorsson må konstatere at Paul Pogba øker Frankrikes ledelse til 2-0 i søndagens kvartfinale.

— Dessverre traff vi på en veldig, veldig dårlig omgang i første omgang. Ingenting gikk vår vei, mens alt gikk deres, sier Glimt-keeperen.Mot et lag som Frankrike er en liten nasjon som Island avhengig av både flaks og dyktighet.

— Keeper må også ha et par store redninger, og det hadde ikke jeg. Hadde det vært 2-0 til pause ville det iallfall vært kamp i annen omgang, men så fikk de både det tredje og det fjerde like før pause, sier Halldorsson.

Les også

Derfor er islendingene overbeviste om at de kan slå Frankrike

Les også

Under spillerkarrieren ble han mest kjent for at han bestilte pizza til innbytterbenken

I garderoben bestemte de islandske spillerne at de skulle spille for æren og for alle som fulgte kampen i hjemlandet. Det klarte de, og den andre omgangen ble vunnet 2-1 etter scoringer av Kolbeinn Thorsteinsson og Birkir Bjarnason.

— Vi er veldig stolte av det vi har prestert og det vi har gjort frem til den første omgangen i kveld. Skuffelsen kommer til å forsvinne, og det er stolthet og tilfredshet som kommer til å stå igjen. Alle er fornøyde, selv om vi er litt skuffet nå.

Publisert: