Zengin ble Sveriges helt i Zlatans jubileumskamp

Sverige tok poeng borte mot Østerrike takket være Erkan Zengins første landslagsmål.

HELTEN: Erkan Zengin blir omfavnet av Zlatan Ibrahimovic etter målet mot Østerrike.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Med sitt første landslagsmål sørget Zengin for at Sverige fikk en god start i jakten på en plass i EM-sluttspillet om to år.

Det var slett ikke meningen at Zengin skulle starte kampen. Alt tydet på at landslagssjef Erik Hamrén kom til satse på AIK-spiller Nabil Bahoui til venstre for Ibrahimovic i Sveriges 4-3-3-formasjon. Men en sår lyske tvang den tidligere RBK-treneren til å ta fram reserveplanen: Zengin.

29-åringen tok godt vare på sjansen. Etter tolv minutter utlignet han vakkert til 1-1. – Han gjorde en fantastisk kamp og et fantastisk mål. Etter scoringen spilte han som om han hadde 50 landskamper bak seg. Han var komfortabel med rollen, skrøt Ibrahimovic etter kampen.

Selv kom ikke PSG-stjernen på scoringslista i sin 100. kamp for de blågule. Torsdag satte han svensk målrekord da han med to fulltreffere i 2-0-seieren mot Estland rykket opp i 50 landslagsmål.

Dårlig start

Sverige kom skjevt ut fra start i Wien. Etter sju minutter var Sebastian Larsson uheldig og blokkerte et innlegg med hendene på volleyballvis. Sunderland-proffen prøvde å sklitakle ballen, men endte i stedet opp med å lage en soleklar straffe.

Fra ellevemeteren var Bayern München-profilen David Alaba iskald og banket sikkert inn 1-0 høyt i venstre kryss. Sveriges målvakt Andreas Isaksson kastet seg feil vei.

Svenskene brukte ikke lang tid på å riste av seg den vonde åpningen. Fem minutter senere ordnet Zengin utligningen.

Halvvolley

Etter et langt frispark fra Kim Källström ruvet superstjernen Ibrahimovic i luften og stusset videre til Zengin. Med ryggen mot mål brystet den tyrkiskfødte Eskisehirspor-spilleren ballen ned, gjorde en kjapp vending og hamret inn 1-1 på halvvolley.

– Jeg fikk ballen på brystet. Skjøt. Mål. Det er herlig, sa Zengin.

Bare to-tre minutter senere kunne han blitt tomålsscorer da han klinket ballen i tverrliggeren.

Sverige tar imot Fabio Capellos Russland i egen storstue i neste kvalkamp 9. oktober. Russerne topper gruppe G etter en enkel 4-0-seier over lilleputten Liechtenstein tidligere mandag.(©NTB)

Publisert: