RBK slet seg videre: Reddet av Søderlund mot lag fra nivå tre

Rosenborg imponerte ingen på Sunnmøre, men snublet seg videre i cupen med 1–0-seier mot Brattvåg.

VIDERE: Rosenborg gikk videre til cupens 4. runde etter 1–0 mot Brattvåg.
 • Robin Andersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Brattvåg 0–1 Rosenborg (0–0)

Rosenborg gjestet cupsensasjonen Brattvåg onsdag kveld til 3. runde i cupen. RBK har slitt tungt med å score denne sesongen i Eliteserien, og leverte sist et svakt 1–1-resultat i byderbyet mot Ranheim på Lerkendal.

Det skulle ikke løsne for RBKs scoringsform mot Brattvåg, heller. RBK måtte vente til det 64. minutt før de fikk hull på byllen.

Mike Jensen spilte en hard og presis pasning til Alexander Søderlund. Spissen løp seg fri og satte inn 1–0 - noe som også fastsatte sluttresultatet.

Les også

Ranheim reiste seg etter årets svakeste omgang

Stappfulle tribuner

I Brattvåg møtte Norges største klubb stappfulle tribuner med håpefulle hjemmesupportere. Over 2000 hadde møtt opp for å se sine helter: Småbarnsmødre, russ, ihuga supportere og barn.

Ingen i Brattvåg ville gå glipp av dette. Allerede en halvtime før kampstart var det sang og taktfast klapping.

STEMNING: Denne gjengen sang og heiet på hjemmelaget gjennom hele kampen.

Og Brattvågs spillere skulle ikke være festbrems. RBK ble møtt av et respektløst hjemmelag - og Brattvåg var millimetere unna 1–0 allerede etter 2 minutter.

Les også

Sollied kritisk til Rosenborgs innkjøpspolitikk

Vanvittig sjanse

Brattvåg-spiller Emil Dahle fikk ballen i fanget fra rundt 10 meter i boksen og fyrte avgårde et knallhardt skudd. Forsøket gikk i tverliggeren, ned på strek og ut av målet. Mest sannsynlig dirrer tverliggeren fremdeles etter det skuddet. En rett og slett eventyrlig mulighet og sjokkstart for RBK.

Og Dahle var virkelig åpningsminuttenes gigant. Minutter etter snurret han rundt med høyreback Erlend Dahl Reitan på venstrekanten. «Det er pølse i kiosken!» sang hjemmesupporterne.

RBK virket rystet. Trønderne gjorde enkle pasningsfeil som gikk til innkast til hjemmelaget, til stor glede for supporterne.

Les også

«Rosenborg er i alvorlig trøbbel»

Festet grepet om kampen

Men så våknet RBK-spillerne fra dvalen, og begynte å feste grepet etter det sjokkerende åpningskvarteret.

Likevel gikk det nesten 20 minutter før RBK produserte deres første målsjanse i kampen. Erlend Dahl Reitan ble pent spilt fri på høyresiden og la inn et strålende innlegg. På bakerste ventet målsniken Alexander Søderlund, men spissen headet ballen over.

Minuttet senere fikk leiesoldaten fra Fiorentina, Rafik Zekhnini, muligheten. Skuddet var løst og gikk midt på Brattvåg-keeper Hansen. Kantspilleren var en av flere i svart og hvitt som leverte en skuffende i 1. omgang.

VIDERE: Rosenborg gikk videre, men Kåre Ingebrigtsen kan neppe være storfornøyd med det han så av laget sitt mot Brattvåg.

RBK tok - naturligvis - mer og mer over, og det var på høyresiden trønderne skapte sjanser. Reitan la 45 grader ut til Mike Jensen i boksen. Dansken blåste ballen over målet og til parkeringsplassen.

De siste 10 minuttene av omgangen kjempet Brattvåg-spillerne som løver på egen banehalvdel for 0–0 til pause. En oppgave de klarte - til pause sto det 0–0 på tavla. Drømmen om en av tidenes største cupbomber levde i beste velgående.

Les også

RBK-stjernenes oppgjør med mobbing: - Burde ha sett han som sto alene hver dag

Nervøst publikum

Da bestemte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen å gjøre flere endringer i pausen. Han tok av Zekhnini og satte innpå Anders Trondsen. Yann-Erik de Lanlay, som hadde spilt indreløper, ble flyttet på kanten.

Med det ble det fart i RBK - og nivåforskjellen ble større. Trønderne festet jerngrep de første minuttene av 2. omgang og presset hjemmelaget høyt i banen. Et RBK-mål lå i luften.

Nervøsiteten blant hjemmesupporterne var til å ta og føle på, sunnmøringene red av stormen med å klarere ballen langt avgårde hver eneste gang.

Men så dukket Søderlund opp og sendte RBK i ledelsen midtveis i 2. omgang. Hjemmelaget prøvde å svare og hadde et par skuddforsøk, men måtte til slutt gi tapt.

Publisert:
 1. Kåre Ingebrigtsen
 2. Rafik Zekhnini
 3. Erlend Dahl Reitan
 4. Alexander Søderlund

Mest lest akkurat nå

 1. Hommersåk samles i sorg – igjen

 2. Svært tunge år for rederiet Møkster, men over i pluss i år

 3. Minst 123 avlyste flygninger mandag

 4. Det trengs et forbud mot bruk av robot­klippere om natten og strenge reguler­inger for bruk om dagen

 5. Før visste bare lokal­kjente om stølen. Så kom en «tur­fluenser»

 6. Marte (19) og Tor Martin (19) omkom i MC-ulykken i Gjesdal: – Dette er ufattelig og grusomt