Liverpool var på vei mot sin 12. strake kamp uten tap. Så kollapset de fullstendig.

Ledet 2–0 og 3–1, men tapte 4–3 for vesle Bournemouth.

Bournemouths Steve Cook har nettop satt inn 3-3 og det er full jubel hos hjemmelaget.
  • Reidar Løfaldli
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

BOURNEMOUTH - LIVERPOOL 4–3

Liverpool kastet bort seieren i et festfyrverkeri av en kamp på den engelske sørkysten søndag ettermiddag. Bortelaget så ut til å ha full kontroll på kampen, og ledet med to mål ved to anledninger.

Men hjemmelaget Bournemouth ga seg aldri, og etter et fenomenalt comeback i andre omgang tok hjemmelaget seieren 4–3 på Vitality Stadium. Nathan Aké ble den store helten da han satte inn seiersmålet på overtid.

– Vi måtte bare kjempe. Manageren sa til oss at vi ikke måtte henge med hodet, men gå ut på banen og utfolde oss, sa matchvinner Aké ifølge NTB.

Nathan Aké avgjør kampen og Liverpool-spillerne lurer på hva som traff dem.

Liverpool, som ikke hadde tapt i Premier League siden 2–0 for Burnley i andre serierunde, misbrukte sjansen til å ta andreplassen på tabellen. Tapet betyr at Liverpool er fire poeng bak ligaleder Chelsea når 14 serieomganger er spilt. Jürgen Klopps gutter har nå også Arsenal foran seg på tabellen.

– Dette var tre tapte poeng, ikke noe mer. Slike ting skjer. Du verken rykker opp, rykker ned eller blir mester i desember, sa Liverpool-manageren ifølge NTB.

Bournemouth avanserer til tiendeplass på tabellen etter den overraskende seieren, med 18 poeng og solid avstand til nedrykksstriden.

Full dominans

Liverpool tok tak i kampen fra start, og burde ha tatt ledelsen etter 12 minutters spill. Jordan Henderson fant Nathaniel Clyne på høyre side, innlegget til Divock Origi var bra, men spissen maktet å sette avslutningen utenfor mål.

Men det var ingen tvil etter snaue 20 minutter. Et langt framspill fra Emre Can nådde Sadio Mané som med et elegant touch satte ballen forbi hjemmelagets keeper Artur Boruc.

Bare to minutter etterpå gjorde Origi opp for missen tidlig i kampen. Mané tok ballen fra Harry Arter, ballen gikk til Jordan Henderson som løftet den opp langs høyre kant. En utrusende Boruc ble alt for treg, Origi snappet ballen og fra meget spiss vinkel klarte han å sette avslutningen i mål. 2–0 til et Liverpool-lag som hadde dominert totalt så langt.

Bournemouth, med Joshua King fra start, hadde ikke mye å by på den første halvtimen. King fikk skutt fra spiss vinkel etter 36 minutter, men avslutningen gikk til hjørnespark.

Med litt marginer kunne de ha fått straffespark minuttet etterpå. Nathan Aké gikk i bakken i duell med Roberto Firmino, men dommer Bobby Madley valgte å ikke blåse, og lagene gikk til pause på 0–2 til bortelaget.

Joshua King ble forøvrig byttet ut i pausen.

Fornyet håp

Andre omgang startet uten de store begivenhetene, men ti minutter inn i omgangen klarte Liverpool å kløne det litt til. Innbytter Ryan Fraser stormet inn i feltet, og James Milner felte Bournemouth-spilleren. Dommer Madley pekte på straffemerket og derfra var Callum Wilson sikker.

1–2 og fornyet håp for et hjemmelag som hadde vært helt på hæla så langt.

Men etter at manager Klopp fikk tilsnakk av dommer Madley for å tråkke utenfor sitt tekniske område, så det ut til at spillerne ville ta mer ansvar. Mané la ballen til Emre Can etter drøye timen, og tyskeren plasserte ballen vakkert i mål fra langt hold. 3–1 til Liverpool, og det så igjen svært tungt ut for hjemmelaget.

Jürgen Klopp maner sine gutter frem, men Liverpool gikk på en skikkelig kollaps mot Bournemouth.

Liverpool kom ekstremt nær 4–1 etter 73 minutter. Boruc tok ballen etter et hjørnespark, men keeperen tok et steg tilbake og det så ut til at hele ballen faktisk var over målstreken. Hjemmelaget ble berget av mållinjeteknologien, som viste at den var akkurat på rett side.

Utrolig comeback

Dette ga muligens Bournemouth ny energi, for kun få minutter etterpå vartet de opp med en vakker kontring og en flott redusering. Wilson la inn fra høyrekanten, innbytter Benik Afobe var innom ballen, før Fraser banket ballen i mål. 2–3 og fortsatt kvarteret igjen å spille på sørkysten.

Bare tre minutter etterpå satt utligningen. Innbytter Fraser la inn, nok en gang fra høyre. Inne i feltet var midtstopper Steve Cook på plass. Han vendte vakkert og hamret inn 3–3 bak en hjelpeløs Liverpool-keeper Loris Karius.

Det var en synlig rørt Eddie Howe som takket supporterne etter kampen.

Bournemouth-manager Eddie Howe jublet som en gal, mens Jürgen Klopp nok satt og lurte på hva i det hele tatt som hadde skjedd med hans lag. Liverpool så ut til å ha full kontroll på kampen, både på 0–2 og 1–3.

Det så ut til å ende med uavgjort, overraskende nok, men denne kampen inneholdt enda en vri.

Tre minutter på overtid skjøt Cook fra 20 meter, og keeper Karius ga en retur. Der sto Nathan Aké og satte inn 4–3. En sensasjonell avslutning på en sensasjonell kamp.

Publisert:
  1. Liverpool FC
  2. AFC Bournemouth
  3. Joshua King

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er nesten så du skulle fått kjørt Corvetten om du fikser dette!

  2. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader

  3. Professor la seg flat etter upassende meldinger

  4. Enighet mellom TV 2 og Telenor

  5. Hvorfor sluttet håndballgutta med dette kampropet?

  6. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger