Flovik i møte med ledelsen: - Jeg prøver å legge følelsene litt bort

Bård Flovik oppfatter ikke søndagens kamp som en «vinn eller forsvinn»-kamp, og har lagt følelsene til side.

STØTT: Bård Flovik har ikke tenkt å gi seg med det første og fokuserer helt og holdent på jobben til tross for den massive motgangen. Her på treningsfeltet med Simen Wangberg, Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det var en sprudlende og engasjert TIL-trener som møtte pressen etter torsdagens trening.

– Jeg synes guttene har vært strålende. Vi har hatt flere gode treninger, godt humør og konstruktive tilbakemeldinger. De står oppreist og jeg kjenner på meg at de gir meg energi og jeg håper jeg også kan gi de energi til å fighte her inn mot kampen søndagen, sier Bård Flovik til iTromsø.

Les også

Storebror Yttergård Jenssen: - Blitt sagt og skrevet mye usaklig og urimelig

I dialog med ledelsen

Svein-Morten Johansen har omtalt søndagens kamp som en «nøkkelkamp», men Bård Flovik oppfatter det ikke som en «vinn eller forsvinn» kamp.

– Jeg har ikke fått signaler på det, annet enn at jeg har sett i media at det har vært sagt at det var en veldig vitkig kamp. Jeg oppfatter den også som en viktig kampen, men om det er en sånn «være eller ikke være», har jeg ingen formening om. Det er ingen som har sagt det til meg, sier Flovik.

Klubben hadde møte onsdag i sportslig utvalg, uten Bård Flovik til stede.

– Stig-Arne (Engen, administredene direktør, red.anm.) ringte meg i går kveld og orienterte meg om at det hadde vært et møte. Ellers går ting som normalt og så skal de ha en ny runde neste uke. Hva den skal være om, får de svare på. Jeg er i kontakt med klubben, de hadde et møte jeg ikke visste om, men vi hadde en fin samtale i går, og det jeg mener om ting det tar jeg internt, og det kommer jeg til å fortsette og gjøre, sier Flovik.

Les også

TIL-ledelsen freder hovedtreneren inntil videre

– Følelsene bort

Supporterklubbene har krevd trenerens avgang, og kritikken har haglet mot TIL-treneren den siste tiden.

– Jeg prøver å legge følelsene litt bort. Jeg kjente jo etter kampen mot Molde at jeg var litt tappet for energi. Etter tap blir ofte humøret dårlig, men det var veldig bra i går og i dag, og jeg kjenner på selv at jeg forsøker å bruke hodet så mye som mulig, men ikke følelsene og hjertet for mye, for da blir man urasjonell, så jeg har ikke tenkt emosjonelt på kampen søndag, mer taktisk og spillermessig, sier Flovik og utdyper:

– Det handler mer om det taktiske og spillermessige, hvordan vi skal trene for å bli best mulig forberedet. Det er der jeg er. Jeg tenker på hvordan jeg snakker til spillerne, hvordan vi skal spille, og det er litt annerledes i og med at Sandefjord spiller 3–4–3, så det blir noe annet enn Rosenborg, odd og Brann, som er lag med formasjoner vi kjenner godt, sier Flovik.

Han har også trua på at han fortsatt er hovedtrener i overskuelig framtid.

– Ja, jeg tror jo på det. Jeg kjenner jo at det har blåst veldig mye, men jeg er optimitisk, i godt humør, har bra med energi og trives veldig godt i jobben. Jeg føler ennå jeg har mye å gi i jobben og tror jeg skal fortsette å være hovedtrener. Viss det forandrer seg, må de komme til meg å si det. Jeg kan jo ikke gå på jobb viss jeg er sparket, det sier seg jo selv, men jeg tror jeg skal fortsette i jobben min, sier Flovik.

Les også

TIL avslo bud fra nederlandsk klubb

Uvisse spisser

Nå håper Flovik at flere kan melde seg på i de fremste rekker.

– (Slobodan) Vuk og (Thomas) Lehne (Olsen) trente ikke hele økte, så det er en uviss situasjon med de spissene der. Deet har vi vært klar over hele uka, men vi konkluderer først etter økta fredag eller lørdag. Vuk har vært lenge ute og øktene har vært styrt, han skal jo ha en lang sesong og ikke skade seg igjen, så vi må se med imorgen med de to, sier Flovik.

Han er også orientert om at TIL har avslått et bud fra nederlandske Twente på Aron Sigurdarson.

– Men det er Svein-Morten sitt bord. Så diskuterer vi i lag hvilke valg vi skal gjøre, sier Flovik, som også varsler en konklusjon rundt Patrick Kpozos framtid i starten av neste uke.

– Det blir sikkert mandag eller tirsdag.

Kpozo sto over torsdagens trening med en føling i leggen, men er kamp klar til søndag.

Ulrik Yttergård Jenssen reiser fredag til Oslo for å få laget en maske han kan bruke i søndagens kamp på grunn av et brudd i nesen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering