Aalesund rotet bort seieren på overtid

Seiersrekken stoppet mot Sarpsborg 08...

 • Kristian Stenerud
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

AALESUND — SARPSBORG 2-2 (0-1):

Etter tre seiere i serie på rad etter at Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft kom inn, var det et AaFK-lag med mye selvtillit som møtte Sarpsborg 08 i ettermiddag.

Det var hjemmelaget som fikk den første sjansen etter en corner, men ballen spratt like forbi Leke James i feltet. Sarpsborg 08 spilte godt den første halvtimen, men AaFK slet med å få spillet til å sitte.

Etter en god periode for bortelaget, fikk de kampens første mål etter 31 minutter. Henrik Ojamaas avslutning fra 18 meter gikk i stolpen, i bakbeinet til Sten Grytebust og i mål.

SCORET PÅ OVERTID: Sarpsborgs Liridon Kalludra utlignet for Sarpsborg på overtid.

AaFKs største sjanse før pause kom etter 42 minutter. Henrik Bjørdal kommer fint inn fra kanten og slår i lufta til James, men nigerianeren klarer ikke å styre ballen mot mål. Svakt av spissen.

James utlignet

Det gikk ikke mer enn noen sekunder av andre omgang før AaFK ga bortelaget en målsjanse. En pasning ble slått bakover, men Mikael Dyrestam var uoppmerksom. Der kom Amin Askar løpende, men avslutningen ble stoppet etter en beinparade av Grytebust.

Kun to minutter senere får Akeem Latifu ballen etter et innlegg fra Bjørdal, men backens avslutning fra 5-6 meter er så svak at den går tilbake til Bjørdal.

AaFK sendte mye folk fram i banen fra starten av omgangen, og det fikk det godt betalt for ti minutter ut i omgangen. «Mos» slet seg løs fra kanten sin og gikk inn i 16 meteren og slo en perfekt ball til James, som satte ballen i det åpne målet til 1-1. Etter scoringen var det hjemmelaget som styrte kampen, mens Sarpsborg la seg lavere for å satse på kontringer.

2-2 på overtid

Selv om AaFK hadde ballen mye, kom de ikke til de store sjansene. Men 13 minutter før slutt fikk innbytter Carl Björk sin mulighet da han ble spilt alene mot keeper, men svenskens avslutning gikk rett på.

Tre minutter senere var Sarpsborg kun en feberredning fra Grytebust unna ledelsen. Zajic slo inn på bakerste stolpe der venstreback Thømt Jensen misbrukte kjempesjansen.

Peter Orry Larsen spilte sin 176. eliteseriekamp i dag, noe som er ny eliteserierekord for en AaFK-spiller. Og for en måte midtbanespilleren feiret på etter 86 minutter. Orry Larsen fikk ballen i feltet, fintet bort en Sarpsborg-spiller og banket ballen i mål over gjestenes keeper til 2-1 for hjemmelaget.

«Alle» trodde AaFK hadde sikret seieren, men på overtid ble Jo Nymo Matland rundet av Claes Kronberg i 16 meteren, som slo inn til Liridon Kalludra som banket inn 2-2.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Sarpsborg 08

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 2. Suksess for Vinterland på Ruten - måtte bestille 20.000 flere billetter

 3. De ville gi oppreisning til Inger-Tone, men ble stemt ned

 4. Resultatene i stor fedmestudie overrasker forskerne. Kjell Vidar Moland ble 65 kilo lettere.

 5. Oppgjørets time nærmer seg for Trumps folk

 6. Køen oppløst etter trafikkuhell på E39