Kapteinens straffescoring sørger for thrilleravslutning i Sveriges gruppe

Nå kan Sverige rykke opp til øverste nivå i Nations League.

SOLID: Andreas Granqvist scoret kampens eneste mål mot Tyrkia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Andreas Granqvist scoret seiersmålet på straffe for Sverige borte mot Tyrkia i UEFAs Nations League i fotball lørdag. Straffen kom etter at Marcus Berg ble felt innen 16-meteren på klønete vis.

Avgjørelsen kom etter 71 minutters spill i Konya. Midtstopperen var sikker da han scoret fra ellevemeters-merket.

Les også

Hareides Danmark slo Wales og vant sin gruppe i Nations League

Frykter skade

Selv om seieren sørger for at Sverige unngår nedrykk, og fortsatt har en god mulighet til opprykk i den øverste ligaen i Nations League, kom den ikke uten en liten bismak. Manchester United-stopper Victor Nilsson Lindelöf måtte ut med skade allerede i begynnelsen av andre omgang.

Stopperen holdt seg til baksiden av låret, og kan miste den siste og avgjørende kampen mot Russland på tirsdag.

Kan vinne gruppen

Seieren gjør at svenskene nå kan vinne sin gruppe på nivå to i turneringen.

Da kreves det at man vinner mot Russland i tirsdagens hjemmekamp, siden innbyrdes oppgjør teller før målforskjellen dersom to lag havner på samme poengsum. Første kamp mellom de to lagene endte 0–0.

Sverige står med en seier, en uavgjort og et tap på tre kamper. Russerne ligger tre poeng foran før avgjørelsen, men Sverige vil, med seier over Russland, være foran på innbyrdes oppgjør.

Det går mot en thriller i Stockholm til uka.

Les også

Sene scoringer skapte Nations League-drama i Norges gruppe: – Blir en thriller

Portugal gruppevinner

På øverste nivå i Nations League holdt Portugal Italia til 0-0 borte lørdag kveld. Det gjør portugiserne til gruppevinner før siste kamp. Den går hjemme mot Polen tirsdag. Polakkene kan ikke unngå å bli sist og har ikke mye å spille for.

For Italias ganske ferske landslagssjef, Roberto Mancini, ble ikke gjensynet med San Siro-stadion i Milano som han ønsket.

Italia endte med en seier, to uavgjort og et tap i Nations League. Det var 73.000 tilskuere på plass for å se «nye» Italia slite med å bryte ned en sterk Portugal-defensiv. Italienerne var førende i store deler av kampen.

MÅLLØST: Italias Lorenzo Insigne og Portugals Jose Fonte kjemper om ballen.

Cristiano Ronaldo har tatt en pause fra landslaget og var ikke med til Italia.

Les også

Lagerbäck bekymret for fotballens utvikling: – For meg er det litt fantasi når unge spillere kan tjene 100 millioner i året

Serbia slo nabolandet

I C-divisjonen sikret Skottland seg en gruppefinale i gruppe 1 hjemme mot Israel tirsdag. Skottene slo lørdag Albania med hele 4-0 borte.

I gruppe 4 vant Serbia 2–1 mot Montenegro. Seieren mot nabolandet betyr at Serbia har en god mulighet til å sikre seg gruppeseieren.

På det nederste nivået vant Aserbajdsjan 2–0 mot Færøyene og Malta tapte 5–0 mot Kosovo. Kosovo leder gruppen med 11 poeng, men Aserbajdsjan har fortsatt mulighet til å kapre gruppeseieren med én kamp igjen. Kosovo tar imot nettopp Aserbajdsjan i siste kamp.

Tidligere Viking-spiller Valon Berisha spilte hele kampen for Kosovo i storseieren mot Malta.

(NTB/100% Sport)

Publisert: