Gir seg etter 22 år: Disse lanseres som Wengers erstatter

Flere store navn nevnes.

Arsène Wenger er ferdig i Arsenal til sommeren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Fredag ble det klart at Arsène Wenger (68) gir seg som Arsenal-manager – jobben han har hatt siden 1996. Franskmannen forlater klubben etter en suksessfull periode, med blant annet tre seire i Premier League, samt syv FA-cuptitler.

Spekulasjonene er allerede for fullt i gang om hvem som skal ta over den prestisjefulle jobben. I engelsk media er det flere navn som går igjen.

Les også

Gir seg som Arsenal-manager etter 22 år: – Selv dem som ønsket Wenger bort, kommer til å hylle ham

Daily Mail og Sky Sports har begge satt opp sin liste over mulige arvtagere. Dette er mennene som blir nevnt:

Patrick Vieira er trener for New York City FC.

Patrick Vieira (41):

Arsenal-legenden er for tiden trener i amerikanske New York City FC. Har tidligere trent Manchester Citys reservelaget. Hadde en fantastisk karrière som spiller, og var i klubber som AC Milan, Arsenal, Juventus, Inter og Manchester City.

Arsène Wenger har selv vært positiv til at Vieira en gang i fremtiden kan bli Arsenal-manager.

Kan Thomas Tuchel være Arsenals neste manager?

Thomas Tuchel (44):

Tyskeren har hatt et år fri fra manageryrket etter at han i mai 2017 ga seg i Borussia Dortmund. Har tidligere trent Mainz 05 og Augsburg. Avsluttet oppholdet i Dortmund med cuptriumf i 2017.

Verdt å nevne er også at Tuchels periode i Dortmund endte i konflikt med ledelsen. Det hevdes også at 44-åringen kan være på vei til jobben som Paris Saint-Germaints nye manager.

Les også

Bendtner forteller hvordan Wenger fikk ham til å signere for Arsenal

Carlo Ancelotti lanseres som Arsenals neste manager.

Carlo Ancelotti (58):

Få kan vise til en like sterk CV som italieneren. I tillegg til en bunnsolid spillerkarrière, har 58-åringen trent Juventus, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid og Bayern München. Riktignok ble ikke oppholdet i sistnevnte klubb noen stor suksess, men fra tidligere har Ancelotti rasket med seg tre Champions League-titler, samt en rekke serie- og cupmesterskap.

Brendan Rodgers og Luis Suárez var nære å finne Premier League i 2013/14.

Brendan Rodgers (45):

Var uhyre nære å gjøre det ingen manager har gjort før ham: Føre Liverpool til Premier League-gull. Så glapp det rett før målstreken. Nordirens opphold på Merseyside hadde både opp- og nedturer fra han ble ansatt i 2012 til det var over i 2015. Rodgers kom til Liverpool etter å ha gjort en kjempejobb i Swansea, klubben han førte til et historisk opprykk i 2011.

Nå er Rodgers trener for norske Kristoffer Ajer i Celtic. I debutsesongen i 2016/17 vant klubben tre trofeer. Denne sesongen har de allerede vunnet ligacupen, og er på vei mot en overlegen serietittel. Celtic er også klare for FA-cupfinalen.

Joachim Löw jubler etter Tysklands finaleseier i VM i 2014.

Joachim Löw (58):

Ikke mange fotballtrenere har VM-gull på CV-en. Joachim Löw er blant dem som har det. Ledet Tyskland til triumf i Brasil i 2014 etter 1–0 over Argentina i finalen. Har vært i jobben i over ti år, og hadde fra før en innholdsrik karrière på trenerbenken.

Har trent klubber som Stuttgart, Fenerbahçe Karslruher og Austria Wien for å nevne noen.

Massimiliano Allegri (til venstre) og hans Juventus var nære å slå ut Real Madrid på sensasjonelt vis nylig, men måtte se seg slått etter et straffesparkmål på overtid i Madrid.

Massimiliano Allegri (50):

Allegris Juventus-lag har vært fullstendig dominerende i Italia de siste sesongene. Står med tre strake seriemesterskap, og er på vei mot et nytt. Spilte seg helt til finalen i Champions League både i 2015 og 2017, men måtte begge gangene se seg slått av spanske giganter (Barcelona og Real Madrid).

Før det har han trent blant annet Sassuolo og AC Milan. Sistnevnte førte han til serie- og cupgull i 2011.

Thierry Henry var fantastisk som spiller i Arsenal. Kan han returnere som trener?

Thierry Henry (40):

Én av tidenes største Arsenal-legender. En publikumshelt i sin periode i klubben som spiller (1999–2007 og 2012). Scoret 174 mål i klubben i sin første periode. Var tilbake på et kort lån i 2012.

Av trenererfaring har han kun vært assistenttrener for det belgiske landslaget. Jobber for tiden som fotballekspert.

I tillegg til Arsenal spilte han i som Monaco, Juventus, Barcelona og New York Red Bulls.

Andre navn som er nevnt: Luis Enrique, Eddie Howe, Diego Simeone og Sean Dyche.

Publisert: