Furdal etter comebacket: – Godfølelsen kom med én gang

Omtrent på dagen fire måneder etter skaden, var Johnny Furdal (33) tilbake for Viking. Han brukte ikke lang tid på å vise at han ikke har glemt gamle kunster.

Publisert: Publisert:

Johnny Furdal spilte rundt tjue minutter av treningskampen mot Start - med kapteinsbindet rundt armen. Foto: Anders Minge

  • Fredrik Fornes
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

VIKING - START 1–2:

Etter å ha varmet opp store deler av treningskampen mot Start, fikk Viking-fansen endelig se Johnny Furdal på banen igjen de siste tjue minuttene.

Fredag er det fire måneder siden han skadet foten i treningskampen mot gamleklubben Nest-Sotra.

Les også

Lille Isak hjalp Johnny Furdal gjennom den tunge perioden

Og det tok ikke mange minuttene av comebacket før Furdal viste hvorfor han ble kåret til årets spiller i 1. divisjon i fjor.

Vendingene, fintene, pasningene satt fra første stund.

– Det var kanonkjekt å se Johnny utpå der. Han mistet vel ikke ballen en eneste gang. Alt han gjorde var det en tanke bak, skryter Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenbladet.

Bjarne Berntsen (til venstre) kunne glede seg over at Johnny Furdal (sittende til høyre) gjorde sakene sine meget bra da han kom inn mot Start. Foto: Anders Minge

– Noe annet enn mølla

Johnny Furdal selv, innrømmer at det var spesielt å være tilbake.

– Dette var litt annerledes enn å springe på mølla. Jeg fikk raskt til et par bra driblinger der, og godfølelsen kom med en gang. Det var viktig for selvtilliten videre, sier Furdal like etter kampslutt i oppgjøret som Start vant 2–1.

33-åringen ble til og med overrakt kapteinsbindet da han entret banen.

– Nå er det mange foran meg i den køen, men det er alltid stas å bære kapteinsbindet. Det er noe alle gjør med stolthet, sier han.

Les også

Berntsen etter nytt tap på gras: – Håper spillerne ser det selv

Jobber med kampformen

Nå er han klar for å legge skadeperioden bak seg og komme seg i skikkelig kampform.

Han spiller minst én omgang av reservelagskampen til helgen. Etter planen blir det enda mer spilletid i treningskampen borte mot Staal neste uke.

Kampen mot Lillestrøm 16. juni kommer nok i snareste med tanke på å kjempe om en startplass, og Furdal er også veldig klar over at han på ingen måte kan spasere inn på laget. Ikke etter det Viking har levert så langt i sesongen.

– Gutta har prestert meget bra uten meg, og jeg er veldig glad på deres vegne. De skal få spille så lenge de er så bra, så får jeg bidra fra benken nå i starten. Forhåpentligvis kan jeg starte litt kamper etter hvert. Jeg skal være i toppform innen august, lover han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Folk unngår hverandre og naboer har sluttet å hilse. Verdensarvområdet splitter øysamfunnet

  2. Politiet undersøker dødsfall i Mandal

  3. Posten vil utplassere slike bokser over hele landet

  4. Trafikkulykke i Hå. Mann i 30-årene fikk førerkort beslaglagt

  5. Nå kan disse Viking-spillerne forsvinne gratis

  6. Lyn, regn og mørke skyer i Agder. Slik blir helgeværet i Rogaland

  1. Viking FK
  2. Johnny Furdal