Stjernen hadde sett Mjeldes smerte. Meldingen hun sendte rørte Norges kaptein.

Skal Maria Thorisdottir og Maren Mjelde til semifinalen i VM, må de først sende hjem en av sine beste venner.

Maren Mjelde og Fran Kirby.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

LE HAVRE: Chelsea var i kjempetrøbbel. De dro til Paris med tomålsledelse fra den første kampen i London, men nå lå de under med to og avansementet i Champions League var i fare. På overtid sendte Karen Carney et innlegg inn i feltet. Det så håpløst ut, men fra høyrebacken kom Maren Mjelde stormende.

Bergenseren nådde ballen først, og feide Chelsea til semifinalen. I den hemningsløse jubelen lå det mer enn gleden over det viktige avansementet. Det var også frustrasjon samlet opp over seks måneder som skulle ut. Et langt skademareritt var endelig over.

Etter kampen la en av lagets største profiler, Fran Kirby ut et bilde av den jublende Mjelde.

Hun skrev om hvordan det har vært å se Mjelde presse seg gjennom rehabiliteringen. Noen ganger var den norske kapteinen så frustrert at hun bare ville gi opp. Noen ganger måtte hun ha hjelp til å komme seg opp av sofaen på grunn av smertene.

«Alt det var for DETTE ØYEBLIKKET», skrev Kirby, som la til hvor stolt hun var av hvordan Mjelde håndterte det tøffe året.

«Du er en som mange kan se opp til», avsluttet hun.

En som genuint bryr seg

Torsdag kveld må det nære vennskapet legges til side når de to møtes på et stadion i Le Havre, men Mjelde legger ikke skjul på at hun satte stor pris på meldingen Kirby la ut.

– Hun og flere på laget har sett den tøffe tiden jeg var gjennom med skaden. Det viser samholdet vi har i Chelsea, det er enormt bra. Jeg ble veldig rørt da jeg så det, sier hun om innlegget.

Norges kaptein er rask med å legge til at de to spiller på forskjellige lag torsdag. Meldingen er likevel karakteristisk for Kirby, som er en av de største profilene på det engelske laget.

Les også

Stort intervju med Graham Hansen: «Hvis alle snakker litt hele tiden, blir det til slutt en stor stemme det er vanskelig å ignorere»

Fran Kirby (t.h) er en av Englands viktigste spillere i VM.

– Hun bryr seg genuint om sine lagkamerater. Torsdag må et lag vinne og et lag tape. Så blir vi gode lagkamerater når vi er tilbake i Chelsea.

Maria Thorisdottir er en annen norsk midtstopper som setter stor pris på å ha Kirby som klubbvenninne.

– Det er henne og Maren jeg henger mest sammen med, sier Thorisdottir, som flyttet til Cobham utenfor London høsten 2017.

– Hun tok ekstremt godt imot meg, og det samme gjorde hun med Maren. Hun er en enkel person å være sammen med, sier Thorisdottir om torsdagens motstander.

Les også

Den siste timen før kamp gjør de norske spillerne dette nesten 1000 ganger. Det er det en grunn til.

Kirby og Thorisdottir.

Fortalte om depresjonen

Like før VM var Kirby åpen om sin egen livshistorie, og den tøffe tiden hun gikk gjennom etter å ha mistet moren.

Moren betydde alt i starten av datterens fotballkarriere, og gikk brått bort da Kirby var 14. Tre år senere slo en voldsom sorgreaksjon inn, og den talentfulle spilleren bestemte seg for å slutte helt med fotball. Først en stund senere gjorde hun comeback. Deretter kom suksessen raskt.

Thorisdottir tror mange ikke engang hadde fått med seg at Kirby hadde mistet moren.

– Hun har ikke vært så veldig åpen om det, utenom til oss rundt. Jeg visste heller ikke hele historien i detalj, sier Thorisdottir.

Kirby fikk mye ros for å være åpen om det som hadde vært vanskelig.

– Jeg tror hun vant mange hjerter da hun gikk ut med historien. Jeg tror også det var litt godt for henne å fortelle det.

Reiten presenterer seg

Fra høsten får både Mjelde, Thorisdottir og Kirby en ny, norsk lagvenninne i Chelsea. Guro Reiten ser frem til å møte noen av dem hun skal spille med i blått.

– Det blir spennende det, det blir mitt første møte med dem. Jeg har ikke sett så veldig mye av England, men ser at det definitivt er muligheter. Vi vil et steg videre. Vi vet at de er et godt lag, men vi skal gi dem kamp.

Publisert: