Sørloth nærmer seg legendens klubbrekord

Alexander Sørloth var tilbake i målprotokollen for gulljagende Trabzonspor lørdag. Nå er den trønderske måltyven svært nær en mye omtalt klubbrekord.

Publisert: Publisert:

Alexander Sørloth jager rekorder i tyrkisk fotball. Foto: MURAD SEZER / Reuters

  • NTB

Sørloth scoret Trabzonspors mål da den tyrkiske toppklubben spilte 1-1 mot bunnlaget Ankaragücü lørdag. Det var den norske landslagsspissens første scoring i ligaen etter koronapausen.

Sørloth står bokført med 20 seriemål så langt denne sesongen. I tillegg har han gjort åtte mål i andre turneringer. Dermed gjenstår det kun tre mål før han blir Trabzonspors mestscorende utenlandske spiller i én og samme sesong.

Den georgiske klubblegenden Shota Arveladze scoret 30 mål i 1995-96-sesongen. Det gir ham fortsatt høy stjerne hos fansen. Sørloth er i ferd med å nå samme popularitet.

Les også

Sørloth scoret da Trabzonspor rotet bort nye poeng

Langt opp til ligarekorden

Arveladze scoret 25 av sine mål i rekordsesongen i ligaen. Sørloth står altså med 20 så langt.

– Vi har ikke sett mange spillere komme til Tyrkia og bli en suksess så raskt. Det er jeg overrasket over, sa Arveladze om Sørloth i et intervju med den tyrkiske sportsjournalisten Hakan Yologlu tidligere i sesongen.

Den norske landslagsspissen har for øvrig et stykke opp til klubbrekorden i antall ligascoringer i én og samme sesong. Den tilhører tyrkeren Burak Yılmaz. Han scoret 33 ganger på 34 kamper i 2011-12-sesongen.

Les også

Sørloths klubb utestengt fra europeiske turneringer

«Norsk» gullduell

Det går mot en intens gullkamp i tyrkisk fotball de neste ukene. Sørloths Trabzonspor har to poeng opp til Fredrik Gulbrandsens Istanbul Basaksehir på toppen av tabellen.

Fem serieomganger gjenstår.

I helgen ga begge gullduellantene bort poeng. Dagen etter at Trabzonspor måtte nøye seg med 1-1 mot Ankaragücü, fikk Sørloth og lagkameratene hjelp da Martin Linnes og Galatasaray klarte samme resultat mot Basaksehir.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Viking raste etter nederlaget: – Sjokkerende

  2. Tre nye smittetilfeller i Stavanger

  3. Kan man legge det i fryseren? Eller helle kokende vann over? Her får du svar om hvordan viruset drepes i tøymunnbind.

  4. Strenge nasjonale retningslinjer innført: Dette betyr det for Halloween og bursdager

  5. - Litt blonder er tydeligvis alt som skal til

  6. Fant smitte på 344 fly i Norge. De fleste tilfellene kommer fra ett land.

  1. Alexander Sørloth
  2. Trabzonspor
  3. Tyrkisk fotball