Historisk gull til Bermuda – tøft for Lotte Miller i OL-debuten

Lotte Miller havnet bakpå fra start og klarte aldri å hevde seg blant teten i triatlonen tirsdag. Nordmannen endte på 24.-plass. Flora Duffy fra Bermuda vant.

Claire Michel får trøst av Lotte Miller etter konkurransen.
  • Bernhard Veland
Publisert: Publisert:

OL-STUDIO: HER FÅR DU ALT FRA TOKYO-OL

Miller fra Stavanger fikk ikke den plasseringen hun hadde håpet på. Målet var topp ti, men 25-åringen var langt bak.

– Jeg skulle gjerne vist det nivået jeg vet jeg har. Jeg får dessverre ikke det ut i dag, sa hun i et intervju vist på Eurosport.

– Ble passive

Hun var nummer 36 opp av vannet, før hun avanserte flere plasser på sykkelsetet. Miller fikk det tøft på den avsluttende løpingen og endte til slutt på 24.-plass i sin OL-debut, sju minutter og sju sekunder bak vinneren Duffy.

Det regnet kraftig før start, og det gjorde at sykkeldelen ble krevende for mange. Miller mener at det gjorde at gruppen hun satt ikke fungerte optimalt med tanke på å ta innpå teten.

– Det var glatt. Det gjelder å være påpasselig, og folk blir passive, redde for å gå ned. Trist, men jeg får ta revansj en annen gang, sier Miller, som var skuffet.

– Jeg skulle ønske jeg kunne leverte på det nivået de (herrelaget) gjør. Jeg blir litt skuffet og har lyst å leve opp til de forventningene du har når du har det norske flagget på brystet. Men jeg må lære og komme sterkere tilbake, prøve å komme over det som jeg har levert i dag, sier hun.

Lotte Miller ble nummer 24 i OL-debuten.
Les også

OL-gull til Kristian Blummenfelt: – Ekstremt lettet

Historisk Duffy

Duffy fra Bermuda ble historisk med gullet. Det var den første gullmedaljen vunnet av en utøver fra Bermuda, og bare deres andre medalje i et OL siden 1936. Fra før var det kun Clarence Hill som hadde tatt medalje, da han vant bronse i Montreal i 1976 i boksing.

Duffy avgjorde konkurransen på den avsluttende løpedelen av konkurransen. Det var en gjeng på fem utøvere som startet løpedelen samtidig, men på de siste ti kilometerne med joggesko på beina, var Duffy overlegent best.

Hun bare økte og økte til konkurrentene, og gliste fra øre til øre på oppløpet. 33-åringen var i mål etter en time, 55 sekunder og 36 sekunder, og brast ut i tårer da gullmedaljen var et faktum.

Det var en maktdemonstrasjon fra Flora Duffy på løpedelen av triatlonen tirsdag.

Til slutt var Duffy i mål ett minutt og 14 sekunder foran Georgia Taylor-Brown, som tok sølv. Briten punkterte sent under syklingen, men var likevel storfornøyd med sølv. Katie Zaferes ble nummer tre, ett minutt og 27 sekunder bak Duffy.

(Aftenbladet/NTB)

Les også

  1. Dette skjer i OL tirsdag 27. juli

  2. Discovery tar grep etter kritikk av OL-teksting

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Livsfarlig hundevirus påvist på hund fra Stavanger-området

  2. Kjøpte bygget i 2006 – venter ennå på å få bygge Rema 1000-butikk

  3. Nå er denne gata på Storhaug offisielt åpnet

  4. Slik blir den nye korona­hverdagen fra mandag av

  5. Viking-legendens sønn gjør comeback

  6. Trump saksøker niese og New York Times i skattesak