Han er årets lyspunkt på et Viking man ikke blir klok på

Blogg: Slik oppsummerer Joey første del av sesongen.

Publisert: Publisert:

Mathias Bringaker markerte seg allerede i sesongspremieren mot Vålerenga. Foto: NTB SCANPIX

  • Johan Selvig
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Årets Tippeliga har tatt EM pause, og Viking har plassert seg på en pen 5. plass.

Poengmessig ligger de ett poeng bak Molde og fire poeng bak Odd, som ligger henholdsvis på tredje og annenplass.

Hva skal vi så si om årets sesong så langt?

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet. Foto: Jon Ingemundsen

Spillet til Viking har variert fra meget bra til frustrerende dårlig. Hva er årsaken til det? En ung tropp med mange urutinerte spillere må nok tanoe av skylden for det. Samtidig må en kunne si at enkelte spillere har variert mer enn en forventet.

Les også

Sist Vidar spilte på Ullevaal, ble laget ydmyket med 0-6 og hetset av Klanen

Adegbenro hadde en svak sesonginnledning, men harblitt merkbart bedre nå, rett før ferien. Abdullahi har vært alt for mye på og av , og har mye å gå på i forhold til effektiviteten på avslutningene. Laget har i vår kapret poeng i de kampene disse spillerne har fungert.

Årets positive overraskelse er Mathias Bringaker. Han har kommet inn som et frisk pust og vært en toneangivende spiller på vårens lag. Vi får håpe at overskuddet og energien hans varer langt inn i høstsesongen.

Hvordan har lagets prestasjoner vært så langt?

Hvis vi tar hjemmekampene først, har Viking svingt mye i prestasjonene. De har slitt med å spille seg gjennom når motstanderne har ligget lavt i banen og , resultatene mot Sarpsborg,Brann og Sogndal burdevært bedre. Det er slike kamper Viking må vinne for å kjempe om en topp 4-plassering.

Les også

Joey: - Viking bør hente Viljar Vevatne fra Brann

Hadde Viking hatt marginene med seg i disse kampene, hadde de hatt syv poeng mer. Det er kun mot Haugesund og Bodø Glimt at Viking har prestert bra på hjemmebane.

Når andre del av Tippeligaen starter, blir det ekstremt viktig å vinne de hjemmekampene en bør vinne. Da vil poengfangsten bedres betraktelig.

Når det gjelder bortebane har Viking prestert over gjennomsnittet. Viking topper formtabellen borte med fire seirer og to tap.

Ser en litt mer nøye gjennom kampene , ser en at Viking har slått VIF, Start , Aalesund og Lillestrøm, og tapt for Stabæk og blitt hamret av RBK.

Seirene har kommet mot lag en må slå for å være i toppen, det er kun Lillestrøm som jeg vil kategorisere som en sterk seier.

Både VIF ,Start og Aalesund virker som de bli værende i bunnen i årets serie. Tapet for Stabæk burde vært unngått, mens tapet mot RBK var et tap mot et bedre lag.

Hvis vi oppsummerer årets kamper kan vi si at kampene mot RBK og Odd har vist at Viking har en vei fram til de antatt beste lagene.

De spiller jevnt med lagene rett bak de beste som Lillestrøm, Haugesund og Brann, og har vært bedre enn de lagene som ligger i bunn som Start, VIF og Aalesund (unntaket her er Stabæk.) Klarer Viking å opprettholde poengsnittet på 1,77 poeng per kamp, vil de havne på 4. eller 5. plass.

I neste blogg vil jeg ta for meg noen spillere Viking har mulighet til å styrke seg med, og hvordan Viking kan få til et bra overgangs-vindu uten å sprenge banken.

Publisert:

Les også

  1. Abdullahi snart solgt

  2. EM-draktene: Høyt nivå, men noen skuffelser

  3. «Her er en advarsel til alle som tenker på å forandre det norske seriesystemet»

Eliteserien

SVUTMP
11FK Haugesund7223613-78
12Sarpsborg 08720578-16
13Viking7124813-55
14Sandefjord Fotball7115514-94
15Start7034715-83
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Viking FK