Historisk Liverpool-mål fikk tidligere spiller til å reagere: – Jeg forstår ikke hva de holder på med

Liverpool fikk det enkelt hjemme mot Huddersfield.

Naby Keita (t.h.) gratuleres av Mohamed Salah etter å ha sendt Liverpool i ledelsen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Liverpool – Huddersfield 5–0

Drømmen om ligagull lever fortsatt for Liverpool.

Tidligere i uken krysset Liverpool-fansen fingrene for at erkerival Manchester United skulle stjele poeng fra tittelkonkurrent Manchester City.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap var aldri i nærheten å få med seg noe fra oppgjøret mot de lyseblå.

Dermed ble fredagens kamp mot Huddersfield svært viktig for Liverpool, med tanke på å sette Pep Guardiola & co. under press.

Og Liverpool gjorde jobben. Naby Keita, Mohamed Salah (to) og Sadio Mané (to) scoret målene i 5–0-seieren.

Dermed troner Jürgen Klopps menn øverst på tabellen. De ligger to poeng foran Manchester City, men har spilt én kamp mer. City kan ta over tabelltoppen med borteseier mot Burnley på søndag.

– Slike kamper kan være vanskelige hvis man ikke er mentalt forberedt, men vi hadde forberedt oss veldig godt og var klare for fighten. Vi kan være veldig fornøyde med dette, sa årets spiller i Premier League, Virgil van Dijk, til TV 2.

– Alt vi kan gjøre er å fortsette å vinne kamper og legge press på City. Vi regner ikke med at de kommer til å snuble, vi kan bare håpe, sa venstreback Andy Robertson.

Drømmestart

Huddersfield var nedrykksklare lenge før fredagens oppgjør. Laget sto med kun 14 poeng og har hatt en elendig sesong.

Men i tittelkamper kan nerver fort spille en rolle.

Da følte nok nervøse Liverpool-fans seg straks tryggere etter bare 15 sekunder.

Det var tiden som gikk fra avspark til Naby Keita satte ballen i Huddersfield-målet via stolpen. Huddersfield ga bort ballen like foran egen 16-meter og Mohamed Salah spilte gjennom Keita som satte inn 1–0.

Ifølge Opta er scoringen Liverpools raskeste i Premier League noensinne.

Tidligere Liverpool-spiller Stephen Warnock kommenterte kampen for BBC. Han refset Huddersfield for måten de forsøkte å spille seg ut av forsvar i forkant av 1–0.

– Jeg forstår ikke hva de holder på med. De er blitt straffet uke etter uke på grunn av feilene de har gjort. Hvorfor forsøker du å spille ut bakfra mot et lag som Liverpool, som presser høyt? sa Warnock på BBC.

Alt lå til rette for en festaften for hjemmelaget.

Huddersfield var frempå et par ganger like etter målet, men var aldri i nærheten å score.

Angrepsstjernene meldte seg på

Og da gjestene gikk tomme for ideer, tok det ikke lang tid før Jonas Lössl måtte hente ballen ut av målet nok en gang.

Virgil van Dijk tok med seg ballen inn på Huddersfields halvdel, før han fant Andrew Robertson på venstrekanten. Skotten hadde lyst på sin tiende assist for sesongen og prikket ballen på Sadio Manés panne. Senegaleseren stanget hjemmelaget opp i 2–0.

Lagets store angrepsstjerne, Mohamed Salah, hadde selvfølgelig også lyst til å være med på leken. Kampen mot Huddersfield var hans 100. for Liverpool.

Rett før pause skar Trent Alexander-Arnolds gode pasning seg gjennom Huddersfield-forsvaret. Den lille spretten gjorde det enkelt for Salah å løfte ballen over Lössl og inn i nettet.

Sadio Mané var i storform på Anfield.

Etterlengtet comeback

Med 3–0 til hvilen kunne hjemmelaget ta det med ro de siste 45 minuttene.

Mané har sett ut som Liverpools farligste angrepsspiller store deler av sesongen. Han hadde ingen planer om å nøye seg med «bare» én scoring.

Etter 66 minutter mottok Jordan Henderson ballen utenfor 16-meteren. Liverpool-kapteinen sendte innlegget mot bakerste stolpe. Mané viste frem hodeferdighetene nok en gang – og ekspederte ballen i motsatt hjørne.

Midtbanespiller Alex Oxlade-Chamberlain ble etter hvert byttet innpå – ett år og to dager etter at han pådro seg en alvorlig kneskade mot Roma. Han var nære scoring, men Lössl avverget.

Salah var heller ikke ferdig. Robertson sto nok en gang for den målgivende pasningen da han la ballen på sølvfat for egypteren.

Målet sørger for at Salah troner øverst på toppscorerlisten i Premier League, med 21 mål, ett foran Mané.

Jürgen Klopp feirer på karakteristisk vis etter storseieren på hjemmebane.

Klare for Barcelona

Liverpools neste kamp er borte mot Barcelona i mesterliga-semifinalen onsdag.

– Vi reiser til Barcelona og er vel ikke favoritt i noens øyne, men vi er gode. Om vi er gode nok? Jeg har ingen anelse, for jeg starter forberedelsene etter intervjuene i kveld. Jeg har hatt fullt fokus på Huddersfield fram til nå, sa Klopp i et intervju vist på TV 2.

Klopp avviste blankt at semifinalene i mesterligaen taler mot Liverpool i gullkampen i Premier League.

– Nei, hvordan kan det være en ulempe å spille semifinale i Champions League, undret tyskeren.

Han var svært fornøyd med spillet mot Huddersfield.

– Jeg synes Huddersfield gjorde det bra. De ga oss problemer, men vi lagde noen problemer for dem som de ikke hadde noen løsning på. Vi spiller med mer og mer selvtillit og er vanskelige å såre. Vi scoret også flotte mål i kveld. Det var kule mål, og gutta fortjente det, sa han.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk