«Jeg vet egentlig ikke hva jeg kan forvente av Viking i år»

Hva kan Viking levere denne sesongen, spør supporterblogger Tore Asheim.

På trenersiden er jeg faktisk godt fornøyd. Kjell Jonevret og Ian Burchnall er et godt team, og det så vi i fjor, skriver Tore Asheim. Foto: Torstein Lillevik, Aftenbladet

  • Tore Asheim
Publisert: Publisert:

Tore Asheim er Viking-supporter og blogger om de mørkeblå.

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det er et særdeles åpent spørsmål. Ifjor var jeg ikke videre optimist, mens i år vet jeg egentlig ikke helt hva jeg kan forvente. Det er ikke det at jeg er negativt innstilt på samme måte som jeg var foran fjorårets sesong, der jeg var ganske så sikker på at det hele ville ende med at Kjell Jonevret måtte ta hatten sin og gå.Vi har mistet et par toneangivende spillere i løpet av sesongen som var, samtidig som vi har hentet inn nye nigerianere og en danske fra Island. Det er som kjent et godt tegn når en Viking-spiss heter Patrick og spiller med nummer 9 bakpå ryggen. Det gir en slett ikke dårlige assosiasjoner når vedkommende blir sparket ned og må byttes ut med skade.

Les også

Viking-spissene med ett mål på seks kamper: Jonevret har 14 dager på seg

Vi har også gjort det som må sies å være den største signeringen Viking har gjort av en norsk spiller siden vi hentet Erik Nevland tilbake fra Fulham tilbake i 2010, eventuelt Rune Jarstein fra Rosenborg samme år. La oss bare håpe oppholdet til Abdisalim Ibrahim i Viking blir husket noe varmere enn Nevlands siste sesonger i Stavanger. Talentet er definitivt der, og jeg vil tro lysten til å bevise seg selv kommer til å være noe Viking vil nyte godt av. Han er ute etter revansje.

Oppholdet på Marbella har egentlig ikke gitt oss spesielt med svar på hvor Viking står, annet enn at det virker som en begynner å få stell på det defensive. Det virker også som det er en bra mentalitet blant spillerne der en står opp for hverandre, som illustrert av opptredenen til Soares og Jørgensen mot Dynamo Moskva. Det er hyggelig å se, spesielt nå som vår gamle kriger Indridi Sigurdsson har reist tilbake til sagaøya.

Keeperplassen:

En får begynne med keepersiden. Dette er i mine øyne den største svakheten i klubben, selv om jeg vet at mange er uenige når det gjelder Iven Austbø. Det er absolutt ikke det at Iven Austbø er en dårlig keeper, det er han ikke, men han er ingen matchvinner. Han er ikke en som vinner poeng på egenhånd, men han er et bedre alternativ enn en som Arild Østbø som desverre kunne tape kamper på egenhånd.

Les også

Dette er Kjell Jonevrets dom etter Vikings tap

Heigre har fått erfaring fra eliteserien i Tromsø, der han naturlig nok var noe ustabil, men er selvsagt helt ok å ha som reservekeeper. I denne posisjonen savner jeg virkelig Jarstein, naturlig nok når han nå faktisk spiller fast for et bra lag i Bundesliga. Likevel er han reservekeeper for Norge, men det er en helt annen sak for en annen blogg.

Forsvaret:

Forsvaret vårt liker jeg faktisk når det gjelder de som vanligvis vil starte. Jeg føler det kan matche de aller fleste i eliteserien, spiller for spiller, og dette også etter at vi mistet Indridi Sigurdsson.

Les også

Ibrahim: - Jeg er ikke bekymret

Problemet her er bredden. Problemet her er at vi kommer til å miste den beste rene stopperen i sommer når Soares drar videre til nye utfordringer. Mets er pur klasse, både som stopper og som defensiv midtbanespiller. Vi har fått en Burchnall-elev i form av Claes Kronberg. Han skal være en god spiller, som kan bekle både back og kantposisjon. Jeg må ærlig innrømme at jeg har sett for lite av Kronberg til å komme med en kvalifisert vurdering, men jeg stoler på Burchnall.

Midtbanen:

Midtbanen har mye spennende. Noe av det kan stoles mer på enn andre. En har liksom følelsen av at dette kommer til å være helt sinnsykt underholdende den dagen det klaffer på alle sylindrene, samtidig som de samme spillerne kommer til å klappe helt sammen om de blir kjempet ut av stilen. Det er helt essensielt at Ibrahim blir politmann her, eventuelt sammen med Jørgensen eller Mets. Så kan vingene drive på med sitt, forhåpentligvis.

Vi trenger også en Sverrison tilbake i det slaget han var i før han ble skadet. Jeg har ingen tro på at dette vil være en stabil del av laget, men jeg har tro på at denne lagdelen kan begeistre på en måte en ikke har sett siden 2001. Såpass mye teknikk er det på kantene. Det er publikumsspillere, det så vi ifjor og det vil vi få se i år.

Les også

Viking-tap mot Anzji: - Savner gnist og kreativitet

Usman Sale blir et spennende bekjentskap. Jeg kan ikke skryte på meg for mye kunnskap om han heller, men jeg har stor tro på Goodchilds vurdering. Så får det heller være at vi kvittet oss med Vidar Nisja og et par måneder etterpå erstattet ham med Michael Haukås. Jeg forstod lite av at han ikke fikk fornyet kontrakt, og jeg forstår enda mindre av at Haukås ble erstatteren.

Angrepet:

Så kommer vi over til angrepet. Her har vi et sikkert kort. Og han forsvinner helt sikker til sommeren for å sikre økonomien.

Abdullahi er rett og slett en herlig spiss, fysikk og alt klaffer. Han kommer til å være en av de viktigste spillerne våre denne våren, om det funker for ham vil det funke for laget. Da vil vi score mål. Og som illustrert av treningskamper som ikke er mot lag som Bryne, mål er noe vi trenger. Han er også det eneste sikre kortet vi har her.

Pedersen har scoret på Island, men det er det mange som har gjort. Udo har scoret mot Bryne, igjen, det er det mange som har gjort. Dette er den lagdelen jeg er mest skeptisk til. Samtidig, jeg hadde ikke akkurat skyhøye forventninger til Anekes nigerianere ifjor, og det gikk relativt greit med dem.

Trenerteamet:

På trenersiden er jeg faktisk godt fornøyd. Kjell Jonevret og Ian Burchnall er et godt team, og det så vi i fjor. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var Jonevrets største fan store deler av sesongen ifjor, og ga klart utrykk for det både her og på lokal-tv, men han gjorde en meget bra jobb med å få snudd skuta.

Fornyelsen med Burchnall var en av de viktigste tingene klubben gjorde denne vinteren. På den fysiske siden har det kommet mange lovord om Burchnalls kompis Sean Cullinanemed sin GPS og andre verktøy, en får bare håpe det gir utslag i økt kvalitet på fotballbanen også.

Kurt Hegre er en bunnsolid keepertrener, selv om jeg håper at han ikke kommer med mer uttalelser om at noen bør være i landslagstroppen. Det ender som regel ikke spesielt bra. Vi har en bra speider i form av Gary Goodchild. Jeg venter med spenning på å se hva Bård Wiggen får til som sportsdirektør. Jeg har en viss skepsis, men han skal få en fair sjanse til å bevise at det som skjedde i RBK og Molde ikke betyr at han ikke kan jobben sin.

Tipset:

Det kommer likevel ned til en ting når alt kommer til alt, troppen er for tynn. Troppen er for sårbar. Vi har ikke nok penger, og vi har ikke nok spillere. Det er en del spennende unge lokale spillere også, for all del, men de kan ikke akkurat stoles på.

En kan bare håpe at om de tar sjansen, så tar de imot den med begge hender. Det er lenge siden det var så kort vei til plass i Vikings førsteellever.

Dette laget kan ende på alt mellom 3 og 12. plass. Jeg velger å ta en optimistisk tilnærming i år, og dermed ødelegge alle sjansene for laget først som sist.

Jeg tipper at vi ender på en fjerdeplass. Ses på stadion.

Publisert:
  1. Supporter

Mest lest akkurat nå

  1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

  2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

  3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

  4. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

  5. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

  6. Spøkelsene lurer bak Johaugs bragd