AaFK i samtaler med nederlandsk back

Mark van der Maarel har spilt en rekke kamper i nederlandsk toppfotball. Nå kan han ende opp i Aalesund.

Mark van der Maarel (t.v) er aktuell for spill i Aalesund. Her fra oppgjøret mot AZ Alkmaar 18. desember.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter det Sunnmørsposten erfarer skal en nederlandsk høyreback være på plass i Ålesund i dag for å diskutere en mulig overgang til AaFK. Spilleren det er snakk om er Mark van der Maarel.

Den 26 år gamle høyrebacken, som også har spilt midtstopper, spiller i dag for den nederlandske Eresdivisie-klubben Utrecht. Hans kontrakt går ut til sommeren, og nå skal han være interessert i nye utfordringer.

Les også

AaFK bytter ut La Manga med Malta

Rutinert på toppnivå

Van der Maarel har ikke gitt sitt ja til Aalesund hittil, men besøket til Sunnmøre tyder i alle fall på at han ikke er uinteressert.

— Jeg har verken sett eller hørt noe om denne spilleren, sier Hallvar Thoresen som har 12 år bak seg som proff i Nederland. Om to dager går han fra jobben i Norges Fotballforbund til å bli speider i Rosenborg.

Likevel virker det som om van Der Maarel har en sterk CV tatt i betraktning at han er aktuell for en norsk klubb. Han har spilt hele 128 kamper for Utrecht og har i perioder vært kaptein for klubben. Hittil har det blitt 16 kamper - blant annet startet han forrige 2-2-kamp mot Alkmaar. Da fulgte AaFK-trener Trond Fredriksen kampen fra tribunen.

Les også

Hoseth venter på Aalesund-avklaring

Bruker sitt nederlandske kontaktnettverk

Verken Fredriksen eller AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff har besvart smp.no sine henvendelser onsdag formiddag, men tidligere har Fredriksen vært klar på at han har ønsket å bruke sitt nederlandske kontaktnettverk i jakten på nye forsterkninger. Blant annet har han knyttet en link opp mot Ajax tidligere.

Dersom van der Maarel går med på en Aalesund-overgang, vil en lang jakt etter en ny høyreback være over. Sunnmørsposten vet at AaFK tidligere i vinter har forsøkt seg på de gamle AaFK-spillerne Enar Jääger og Ville Jalasto — uten å få gjennomslag.

Med en høyreback på plass tyder alt på at Aalesunds spillerjakt i forsvaret. Det neste prekære behovet det letes etter nå er en venstreback.

Sunnmørsposten har kommet i kontakt med Aalesund-trener Trond Fredriksen. I en SMS skriver Fredriksen at han ikke har noen kommentar vedrørende van der Maarel.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk