Norsk unggutt forlenger med Manchester City

Bersant Celina (19) har signert en avtale som binder ham til Manchester City til 2020.

Bersant Celina.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det føles veldig bra, og jeg er veldig stolt. Det er fantastisk å signere for en klubb jeg elsker. Jeg signerte fordi jeg ser en fremtid for meg her, sier Celina til klubbens nettsted.

19-åringen er født og oppvokst i Drammen, men har gjort det klart at han ønsker å spille for landslaget til Kosovo som nylig ble godkjent som medlem av UEFA.

Seriedebuterte med målgivende

Celina har trent regelmessig med førstelaget til Manchester City denne sesongen og fikk sin seniordebut i FA-cupen mot Norwich i januar.

– Det var et stolt øyeblikk for meg og familien min, sier Celina, som kom til Manchester-klubben fra samarbeidsklubben Strømsgodset i 2012. Siden debuten mot Norwich har han fått ytterligere to innhopp og markerte sin første opptreden i Premier League med en målgivende pasning til Sergio Agüero mot seriemester Leicester.

Det siste vi fikk se av den dribleglade vingen var da han startet cupkampen mot Chelsea i februar.

– Jeg har vært her i fire år, og klubben har endret seg mye. Vi har verdens beste treningsfasiliteter, og laget blir bedre og bedre. Vi nådde semifinalen i mesterligaen, noe som viser at vi er blant de beste lagene i verden, sier Celina, som sender en spesiell takk til manager Manuel Pellegrini.

Usikker på neste sesong

Neste sesong kommer Pep Guardiola inn som ny manager i Manchester City. Hvilke følger det får for unggutten er usikkert.

– Jeg må bare vente og se hva den nye manageren planlegger, svarer Celina når han blir spurt om han ønsker å kjempe om en plass på førstelaget eller dra på utlån for å få spilletid.

– Vi får en lang pause nå, men jeg kan nesten ikke vente til vi kommer i gang igjen. Det er et derby (mot Manchester United) i Kina, og jeg håper virkelig at jeg får være en del av det.

Manchester City møter Swansea borte i siste serierunde og trenger bare uavgjort for å sikre mesterligaplassen. (©NTB)

Publisert: