Norge skuffet: Skjøt seg bort på stafetten

Én strafferunde og 13 ekstraskudd sørget for at de norske skiskytterherrene endte helt nede på en 9.-plass på søndagens stafett.

Emil Hegle Svendsen under 12,5 km for menn i verdenscupen i skiskyting i Pokljuka, Slovenia, lørdag. Søndag sviktet de norske gutta på standplass på stafetten. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Frankrike vant suverent foran Russland og Tyskland.

Norges tredjemann Erlend Bjøntegaard var strafferunden skyldig, men jevnt over skjøt de norske gutta for dårlig til å være med i kampen om seieren på søndagens verdenscupstafett.

Det norske laget var 13 sekunder bak allerede ved første veksling, og derfra gikk det kun én vei. Martin Fourcade gikk ut først på sin ankeretappe, og han forsvarte ledelsen med glans. Anton Sjipulin holdt unna for Tyskland og sikret andreplassen.

Norge ble nummer ni, hele 1.27 bak Frankrike.

Lars Helge Birkeland lå 13,6 sekunder bak Russland til første veksling. Nordmannen skjøt fullt på liggende, men måtte ha to ekstraskudd på stående.

– Jeg sto egentlig kjempestøtt, men så fikk jeg en feillading og et skudd hoppet ut. Da kom jeg litt ut av rytmen, sa Birkeland til NRK.

Les også

Etterlengtet opptur for Svendsen: - De siste årene har vært tunge

Strafferunde

Andremann Ole Einar Bjørndalen skjøt fullt på liggende og gikk bra på mellomrunden, men etter å ha brukt samtlige ekstraskudd på stående havnet veteranen 22 sekunder bak ledende Frankrike ut fra standplass. Til veksling skilte det 19,4 sekunder opp til Quentin Fillon Maillet.

– Det var ikke noe bra stående. Jeg var urolig og måtte fighte veldig og da gikk det tre ekstraskudd. Jeg går bra på ski, men det var synd. Det er skytinga som er avgjørende på stafett, sa Bjørndalen til NRK.

Bjøntegaard var Norges tredjemann, men 26-åringen kludret på liggende skyting og måtte bruke tre ekstraskudd, i tillegg til at han fikk ladetrøbbel på det siste ekstraskuddet. Ut fra den første skytingen var Norge hele 36,9 sekunder bak Frankrikes Simon Desthieux som skjøt fullt.

Bø sto over

Og da Bjøntegaard måtte ut i strafferunden på den stående skytingen, ble det tungt for Norge, som var over minuttet bak Frankrike ut fra standplass.

Emil Hegle Svendsen gikk ut 54 sekunder bak Frankrikes ankermann Martin Fourcade, men da også Svendsen måtte bruke to ekstraskudd på stående skyting endte Norge som nummer ni.

Johannes Thingnes Bø sto over stafetten på grunn av sin trøblete oppladning til verdenscuphelgen i Pokljuka. (©NTB)

Publisert: