Rette veien for Barcelona

I fjor klaget jeg på at stripene i Barcelonas drakt gikk rett vei. Da er det på sin plass å skryte av årets nye drakt.

Barcelona har stripene riktig vei igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeg synes nemlig dette er en av de fineste Barcelona-draktene på mange år. Den har de brede stripene som går nedover, og en fin veksling mellom de midnattsblå ermene og stripene i rødt og blått. Tykkelsen på stripene er også helt korrekt, og her har Nike hentet inspirasjon fra draktene Barcelona brukte da laget vant Serievinnercupen i 1992. Denne drakten er på andre enden av skalaen:

Les også

En ny definisjon av stygg drakt

Det året vant Barca den gjeveste e-cupen for første gang, da et Ronald Koeman-mål var nok til å sikre seieren mot Sampdoria på Wembley. Denne drakten skal altså feire 25 års-jubileet for triumfen på Wembley, og det jublieet feires altså med stil.

Så til detaljene, som er så viktige for å løfte en drakt:

  • ”Barca” er strikket inn i kragen bak ved siden av et lite katalansk flagg, Senyera, som FC Barcelona-fans gjenskapte med store gule og røde kort i forbindelse med triumfen i 1992. * ”Un Crit” og ”Valen,” som sammen betyr ”Our Cry is Bold” på katalansk pryder innsiden av mansjettene. Uttrykket stammer fra klubbens offisielle sang ”Cant del Barca,” som vanligvis blir sunget før avspark
  • Skrifttypen som blir brukt henter inspirasjon fra formene til byens ikoniske arkitektur.

Noen ganger har jeg hevdet at designerne har sluppet opp for ideer siden de må komme med en ny drakt hvert år. Denne gang er jeg først og fremst lettet over at de horisontale stripene bare varte en sesong. Jeg håper det er lenge til de kommer tilbake på drakten til en så tradisjonsrik klubb.

Litt om teknologien i draktene:

Drakten inneholder Nike AeroSwift-teknologi. Det brukes et nytt, teksturert high performance-garn som transporterer svette fra huden. Skjorten og shortsen er også konstruert ved bruk av en ny strikkeprosess som integrerer singel— og dobbelstrikk som forbedrer ventilasjon, stretch og passform.

Draktene er laget i resirkulert polyester. Drakten og buksen består av resirkulerte plastflasker smeltet sammen for å produsere garn. Hvert sett er laget på rundt 16 flasker.

Tommel opp!

I år vurderer jeg Premier League-draktene etter hvert som de lanseres:

Les også

De nye Premier League-draktene: Chelsea er best til nå

HVA SYNES DU?

Publisert: