Firmino reddet Liverpool etter Salah-brøler

Liverpool var i ferd med å rote bort 2-0-ledelse da innbytter Roberto Firmino øynet muligheten og sikret 3-2-seier mot PSG med en mektig avslutning på overtid.

Liverpool-manager Jürgen Klopp kunne juble over seier i mesterligastarten. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Liverpool-Paris Saint Germain 3–2

Firmino pådro seg en øyeskade mot Tottenham i helgen og ble henvist til benken i mesterligaåpningen. I målfeiringen holdt brasilianeren seg foran det ene øyet.

Brasilianeren reddet tre poeng for Liverpool på elegant vis. Han skuddfintet vekk et par mann og hamret inn vinnermålet. Den glimrende enkeltmannsprestasjonen reddet vertene fra en sur kveld.

– Utrolig og veldig fortjent for Bobby. For to dager siden kunne han ikke spilt, ingen sjanse. I går var det fortsatt umulig, men i dag kom han til kontoret mitt og sa at han var klar, sa manager Jürgen Klopp til BT Sport.

Les også

Tottenham kollapset i Milano

Les også

Messi scoret hat trick i Champions League-åpningen

Roberto Firmino ble matchvinner i Liverpool.

Lenge var Liverpool klart best. Mål fra Daniel Sturridge og James Milner (straffe) hadde gitt tomålsledelse før Thomas Meunier skapte spenning litt før pause.

Sju minutter før slutt så seieren ut til å ryke for Liverpool etter en sjelden blunder av Mohamed Salah. Egypteren ser ikke ut til å være i form. Heller ikke i tirsdagens CL-åpning var Salah til å kjenne igjen fra forrige sesong.

Det toppet seg da han umotivert spilt vekk ballen og lot Paris Saint-Germain storme mot mål slik at Kylian Mbappé iskaldt kunne sette inn 2-2. Da forsvant Salah ut, mens Xherdan Shaqiri kom inn.

Pigg Sturridge

I en underholdende mesterligaåpning headet Daniel Sturridge vertene foran etter halvtimen. Den skadeforfulgte veteranen tok vare på en sjelden sjanse fra start i Liverpool-angrepet. Sturridge takket for tilliten med en vakker heading der han lurte seg inn mellom PSG-stopperne.

– Det var stort å score, og jeg fikk et flott framspill fra Andrew Robertson, sa Sturridge.

Seks minutter senere kunne James Milner banke inn 2-0 fra straffemerket etter at Juan Bernat klønete hadde felt Gini Wijnaldum. Da drømte hjemmefansen om en drømmeåpning på CL-sesongen, men forrige sesongs finalister rotet vekk tomålsledelsen.

Thomas Meunier reduserte etter 40 minutter. Edinson Cavani var trolig offside, men spillet fikk gå, og Meunier kunne gi PSG håp foran 2. omgang.

Salah-mål annullert

Liverpool sløste vekk flere store sjanser, blant annet burde Sturridge langt på vei punktert kampen. I tillegg fikk vertene et Salah-mål korrekt annullert for angrep på keeper etter at Daniel Sturridge hadde satt knottene i skrittet på PSG-keeper Alphonse Aréola etter en knapp time.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv etter en god start, men ingenting er bedre enn et sent vinnermål, sa Robertson til BBC.

– Vi er skuffet, men det er også lyspunkter. Vi fulgte planen og prøvde å gi dem trøbbel på kontringer. Vi scoret to mål og spilte bra, men det var ikke nok, sa PSG-spiller Adrien Rabiot.

Paris Saint-Germain er med i mesterligaen for 11. gang. Bare Lyon (15) har flere franske deltakelser i den gjeveste europacupen.

Liverpool trives brukbart mot fransk motstand. Tirsdagens seier var nummer åtte på tolv forsøk.

I den andre kampen i gruppe C tirsdag spilte Røde Stjerne og Napoli 0-0 i Beograd.

(©NTB)

Publisert:
  1. Paris Saint-Germain
  2. Mohamed Salah
  3. Liverpool FC

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  2. – Har slitt med å leke med datteren min

  3. 15-åring sendt til SUS etter arbeids­ulykke

  4. Flere naboer var vitne til hendelsen

  5. Varsler innrykk av bil­deling i Rogaland

  6. Å bevare seg til fant