TUIL-spilleren avgjorde med perlemål, men det er en annen ferdighet som imponerer treneren mest

Gaute Helstrup viser til statistikk når han forklarer Håkon Kjæves viktighet.

  • Robin Andersen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

TUIL 1–0 Florø

TUIL tok sin tredje strake seier i 1.-divisjon etter å ha slått Florø 1–0 på hjemmebane. Scoringen var et kremmerhus av høyrekant Håkon Kjæve i det 51. minutt. Florø-keeperen bokset ballen i en høy bue til rundt 16-meteren. Der sto TUILs nummer syv og ventet på nedfallsfrukten.

– Det var helt sinnssykt deilig. Jeg kjente da jeg traff ballen at den kom til å gå i mål. Men rett før var jeg veldig usikker, for ballen kommer veldig høyt og den er veldig «tricky» å treffe, forteller Håkon Kjæve om sekundene da ballen bare lå i lufta i en halv evighet.

– Det er litt ekkelt når ballen kommer så høyt og man må komme over den og presse den ned. Jeg syntes det er en bra scoring, gliser matchvinneren.

Les også

Fikk råd av treneren i pausen – så storspilte TUIL-forsvareren

– Knallgod defensivt

TUIL-trener Gaute Helstrup lot seg imponere av treffet til Kjæve.

– Det er ingen enkel scoring. Han klarte å presse skuddet ned, og det er en veldig god teknisk prestasjon, sier Helstrup.

Det er dog ikke bare offensivt høyrekanten bidrar.

– Han er en av de med flest gjenvinninger i 1. divisjon på de statistikkene jeg har sett. Håkon er knallgod defensivt, og løser den rollen han har på en fin måte, sier Helstrup.

Les også

TUIL-børsen: «Den volleyscoringen er det bare å ramme inn og henge på veggen, Kjæve»

Godt samarbeid

Etter en svært kjedelig 1. omgang satte TUIL opp farten i starten av 2. omgang, og herjet med Florø det første kvarteret etter hvilen. Spesielt på høyresiden med Kjæve og høyreback Steffen Skogvang Pedersen fungerte helt perfekt.

– Jeg vet ikke hvor mange kamper de har spilt sammen, men de kjenner hverandre godt. Steffen skaper bredde med løpene sine på kanten, mens Håkon er god på å skjære innover og fungerer nesten som en indreløper. De har et veldig godt samarbeid som fungerer fint, sier Helstrup.

– Vi slet innledningsvis i starten av sesongen, men etter hvert har det løst seg skikkelig. Vi har en god tone og har fått mange målpoeng i det siste, sier Kjæve om samarbeidet med sin makker på høyresiden.

Publisert: