Den norske golfprofilen hylles for reaksjonen etter fiaskoslaget: – Har en smittende personlighet

Viktor Hovland (21) måtte ta en uventet tur opp på tribunen. Det førte til latter blant de amerikanske kommentatorene.

Viktor Hovland måtte ta en uventet tur opp på tribunen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Viktor Hovland! Folkets mann, var dommen fra Golf TV-kommentatoren.

Nordmannen hadde akkurat bommet fullstendig på slaget sitt. Ballen spratt langt fra det tiltenkte hullet, og endte i stedet opp på tribunen. Dermed måtte Hovland ta en uventet tur opp blant tilskuerne.

– Det er faktisk ganske fint her oppe, sa Hovland smilende fra tribunen.

Det var tydelig en kommentar publikum satte pris på. De amerikanske kommentatorene mente det så ut som at nordmannen skulle holde en tale for de fremmøtte.

– Han har virkelig en smittende personlighet denne unge mannen, ble det sagt fra kommentatorplass.

– Stjernekraft

Hovland spiller denne helgen i West Virginia under sesongens første PGA-turnering. Etter en svak åpningsdag på torsdag, hentet nordmannen seg inn etter fredagens spill.

Totalt står han med fire slag under par. Det holder til en delt 48.-plass etter halvspilt turnering. Han avsluttet den første dagen som nummer 53 på resultatlisten.

– Ett tonn med ferdigheter, stjernekraft og komfortabel med hvem han er, var kommentatorens beskrivelse av nordmannen.

Viktor Hovland har markert seg i verdenstoppen.

Journalistene brøt ut i latter

Det er ikke første gang Hovland markerer seg også utenfor golfbanen. På en pressekonferanse før PGA-turneringen i Illinois i juli leverte han en imitasjon som ble hyllet i sosiale medier.

Bookmakerne mente at Hovland var favoritt til å vinne turneringen. Journalistene ønsket å høre hans tanker om favorittstempelet.

– Jeg vet ikke hvilke tanker jeg har om det. Stay off the weed, sa Hovland, til latter fra salen.

Marihuana-kommentaren var en parodi på den amerikanske sportsjournalisten og TV-personligheten Stephen A. Smith, som har kommet med utsagnet en rekke ganger.

Hovland er ikke eneste nordmann i turneringen i West Virginia, men Kristoffer Ventura fikk en langt tøffere start på livet som fast spiller på PGA-touren. 24-åringen gikk første dag to slag over par, og vondt ble til verre under fredagens runde. Med to dobbeltbogeyer og ytterligere to bogeyer endte han totalt seks over par etter to runder.

Siden cuten gikk på fire slag under par, får ikke Ventura spille andre halvdel av turneringen.

Ventura og Hovland kjenner hverandre godt fra før. De gikk sammen på Wang Toppidrett i Norge, før begge begynte på Oklahoma State University noen år senere.

Publisert: