Gabrielsen gikk på cupsmell i Toulouse-debuten. Så fikk treneren sparken.

Tidligere Molde-kaptein Ruben Gabrielsen spilte hele kampen i Toulouses midtforsvar da Ligue 1-klubben røk ut av den franske cupen mot 4. divisjonslag.

Ruben Gabrielsen fikk en tung debut for Toulouse. Foto: Fredrik Hagen

 • Henrik Gill
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Saint-Pryve Saint-Hilaire fra nivå fire slo ut Ligue 1-laget Toulouse med Ruben Gabrielsen i midtforsvaret.

Carnejy Antoine ble matchvinner med sitt 1-0-mål seks minutter på overtid. Da var Toulouse-tilhengerne sendt på port av politiet etter å ha avfyrt bluss og røykbomber som førte til at spillet måtte avbrytes i ti minutter.

Tapet var klubbens tiende på rad i ulike turneringer og medførte at trener Antoine Kombouaré fikk sparken. Laget ligger sist i Ligue 1 etter halvspilt sesong.

Dette var Gabrielsens første kamp i Toulouse-trøyen etter overgangen fra Molde. Midtstopperen signerte en treårskontrakt med den franske klubben etter at kontrakten med den norske seriemesteren gikk ut etter nyttår.

Gabrielsen spilte 26 kamper for Molde denne sesongen og var fast midtstopper for de blåkledde som vant Eliteserien. Før Frankrike-eventyret hadde han vært i Molde siden 2015.

 • Les mer om overgangen: Gabrielsen klar for fransk klubb

Det var flere overraskelser lørdag.

Tittelforsvarer Rennes måtte ha straffespark for å slå ut Amiens, som har Haitam Aleesami i laget. Den norske landslagsbacken scoret på sitt straffespark etter 120 målløse minutter, men Rennes vant 5–4.

Reiste 900 mil – detonerte cupbombe

Saint-Pierroise hadde en lang reise til lørdagens cupkamp, men lot seg ikke prege av det og detonerte en sjelden cupbombe med 2–1 over Chamois Niort.

Ingen av lagene har store navn internasjonalt, men det er ikke hver dag et amatørlag fra øya Réunion i Indiahavet slår ut et 2.-divisjonslag i den franske cupen.

Om lag 100 tilhengere hadde reist med Saint-Pierroise de drøyt 9000 kilometerne til Niort, som er tolv mil nord for Bordeaux. De kunne juble for seier etter scoringer av Gerard Hubert og Ryan Ponti.

Første gang

Det var første gang et lag fra Réunion hadde tatt seg til cupspillet i den franske cupen, og nå er laget i 16-delsfinale. Der kan motstander bli lag som Bordeaux eller Marseille, som er i samme regionale(!) del av trekningen.

Lag fra de oversjøiske områdene Guadeloupe, Fransk Guiana, Martinique, Mayotte, Ny-Caledonia, Tahiti, Réunion, Saint-Martin, Saint-Pierre og Miquelon får melde seg på i den franske cupen, men tidligere var Le Geldar fra Guiana eneste lag som hadde tatt seg helt til cupspillet der de store lagene går inn i turneringen.

Publisert:
 1. Ruben Gabrielsen
 2. Haitam Aleesami
 3. Fotball
 4. Fransk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Travel dag for eieren etter at naustet knelte

 2. Fant hemmelig tilflukts­rom fra nazi-tiden i Stavanger

 3. Først syntes hun det var en vill idé. Nå har ekte­paret omsatt for nesten en kvart million siden august

 4. Skjenking må vente. Barna får lettelser. I neste uke blir det dag for dag-vurderinger

 5. Busselskap er konkurs - 16 ansatte mister jobben i Stavanger

 6. Stavanger letter på smitte­vern­tiltakene for barneidrett og sam­kjører seg med Sandnes