Kommunen gir tre millioner til Nest

Fjell kommune bidrar til oppussingen av Ågotnes Stadion.

Det er en ny verden som venter Nest-Sotra etter opprykket til 1. divisjon.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Kommunestyret i Fjell har godkjent at det blir satt av tre millioner kroner i et investeringsbudsjett til opprusting av Ågotnes Stadion, sier drift- og vedlikeholdsleder Arne Monsen hos eiendomssjefen i Fjell kommune, til VestNytt.

Nest-Sotra rykket i fjor opp fra 2. divisjon til 1. divisjon. Når klubben nå for første gang skal spille på det nest høyeste nivået i fotballen, må Ågotnes stadion rustes opp for å møte strengere lisenskrav.

Lokalavisen for Fjell, Sund og Øygarden, VestNytt, skriver at det skal settes opp 400 nye seter som Nest-Sotra har arvet fra Brann Stadion. Dermed vil det bli rundt 900 sitteplasser totalt. I tillegg skal det bygges et eget mediehus, og det skal komme toalettområder og tak over tribunen.

— Vi begynte planleggingen allerede i fjor vår. Da hadde vi blant annet møter med fotballforbundet for å kartlegge hvilke krav som måtte innfris ved et eventuelt opprykk. Mye av planleggingsarbeidet var gjort allerede da opprykket ble klart i slutten av september, sier Monsen.

Det nye mediehuset skal gi plass til tv-kommentatorer, radioreportere og avisjournalister som skal dekke Nest-Sotras kamper i 1. divisjon.

— På det meste vil 25 TV-folk, radioreportere og journalister være i sving på Ågotnes når Nest-Sotra har hjemmekamp, opplyser den nyansatte mediesjefen i Nest-Sotra, Tony Ågotnes.

Publisert: