Petter Solberg til sykehus etter kræsj: – Verste jeg er blitt utsatt for

Petter Solberg (41) slapp fra søndagens dramatiske ulykke med en kraftig forslått kropp, men rallycrossføreren beskriver hendelsen som den verste krasjen han har opplevd.

Petter Solberg ente på sykehus etter å ha overtatt ledelsen i VM-sammendraget med femteplass i Canada søndag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Petter Solberg ble kjørt til sykehus etter finalen i VM-runden i rallycross i Canada etter å ha blitt påkjørt.

Solbergs bil ble påkjørt bakfra etter at finalen var over. Det var svenske Anton Marklund som i høy hastighet traff Solbergs bil. Bilen til den norske føreren skal være totalvraket.

– Jeg har vært utsatt for mange ulykker opp gjennom årene, og flere av dem har vært fæle, men dette var den verste. Jeg var totalt uforberedt på å bli truffet så hardt etter målgang. Alt gikk i sakte film, og følelsen da det skjedde var helt forferdelig, sier Solberg i en pressemelding etter å ha blitt skrevet ut fra sykehuset i canadiske Trois-Riviéres.

– Jeg har fryktelig vondt i rygg, nakke og den ene leggen og albuen, men håper det vil lege seg forholdsvis raskt. Jeg er veldig lettet over at det gikk så bra som det gjorde. Akkurat nå er jeg mest bekymret for bilen. Det blir en stor jobb å få den klar til neste løp i Frankrike om under en måned. Men nå leder vi VM igjen, og det hjelper på motivasjonen, sier Solberg.

— Marklund er veldig lei seg og helt sjokkert. Bremsene hans fungerte ikke, sier Solbergs pressekontakt Per-Espen Løchen til NRK.

— Marklund løpte rett bort til Petter for å snakke med ham. Petter var ved bevissthet, men han klaget over sterke smerter i ryggen, forteller pressekontakten videre. Løchen har selv ikke vært i kontakt med nordmannen.

Les også

Formel 1-sjefens svigermor frigitt i Brasil

TIL SYKEHUS: Petter Solberg ble påkjørt under VM-runden i Canada. Her fra tidligere i sommer.

Opp i ledelseSolberg var den beste føreren i VM-runden i rallycross i Canada, men i finalen fikk han bank av svenske Timmy Hansen. Til tross for finaletapet tok 41-åringen over føringen i VM-sammendraget. Solberg tok med seg totalt 24 poeng fra VM-runden og tok seg forbi Mattias Ekström som bare fikk med seg 15 poeng. Det skiller nå fire poeng mellom de to.

Hansen kan takke råkjøringen til russiske Timur Timerzjanov for at han fikk komme til finalen. Russeren var nest best av førerne etter kvalifiseringen, men i den andre semifinalen ble han diskvalifisert etter å ha kjørt inn i finske Toomas Heikkinen. Dermed fikk svenske Timmy Hansen en plass i finalen. Han gikk bort og vant den foran nordmannen Andreas Bakkerud.

Les også

Rallybil kolliderte med publikum i Sverige

Rufsete start

Solberg og Bakkerud vant hver sin semifinale og sto ved siden av hverandre på startstreken i finalen. Det ble en rufsete start hvor Bakkerud klarte å ta seg forbi Solberg, som til slutt endte på 5.-plass i finalen.

Like før finalen var det begynt å regne, noe som gjorde forholdene sleipe for førerne.

Det var den sjuende av tolv VM-runder. Den neste runden kjøres i Loheac i Frankrike 2.-4. september.

(©NTB)

Publisert:
  1. Rally

Mest lest akkurat nå

  1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

  2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

  3. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

  4. Borgli blir sirkusdirektør

  5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

  6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen