Ny smell for Nederland etter komisk selvmål av van Persie

EM 2016 går uten Nederland, mens Tyrkia gikk videre som beste treerlag.

Robin van Persie og Nederland tapte 2-3 mot Tsjekkia tirsdag kveld, etter blant annet selvmål av van Persie.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Danny Blinds stjernespekkede mannskap kom tidlig under for EM-klare Tsjekkia tirsdag og røk på sitt tredje strake hjemmetap. Det har ikke skjedd siden i 1961. EM må de oransje se fra TV-stolen.

— Dette er en enorm skuffelse. Vi må prøve å svelge den og se framover, sa landslagssjef Blind til nederlandsk TV.

Pavel Kaderabek sendte Tsjekkia i ledelsen etter 24 minutter tirsdag, mens Josef Sural økte til 2-0 ti minutter før sidebytte.

Tsjekkerne måtte slite med én mann mindre i over en omgang etter at Marek Suchy fikk marsjordre to minutter før pause, men det ble ikke avgjørende.

Les også

Aleesami etter kjempetabben: - Det er bare å beklage til hele Norge

Katastrofe

Midtveis i andre omgang ble vondt til verre for hjemmelaget da veteranen Robin van Persie sendte ballen i eget nett til 0-3. Det hjalp lite at Klaas-Jan Huntelaar reduserte med 20 minutter igjen av kampen. Skaden var allerede skjedd. Det hjalp også lite at van Persie gjorde 2-3 og ble den første nederlandske spilleren som rundet 50 landslagsmål.

— Denne kampen viste det jeg allerede var fullt klar over. Dette laget er konkurransedyktig, sa Tsjekkias landslagssjef Pavel Vrba.

Tyrkia hadde marginene med seg og sikret EM-billetten som beste treerlag da Island ble slått 1-0 i gruppe A tirsdag.

Tyrkerne hadde en mulig til ta seg direkte til EM. Det krevde naturligvis seier mot allerede EM-klare Island, men også at Kasakhstan slo Latvia på bortebane.

Lenge så det vanskelig ut, men til slutt fikk Tyrkia hjelpen de trengte i Riga da Islambek Kujat gjorde 1-0 for Kasakhstan. Det betydde at Latvia ble tabelljumbo i EM-kvalifiseringsgruppe A, og at Tyrkia slapp med å stryke to poeng før treertabellen skulle utarbeides.

Før treertabellen settes opp, strykes nemlig resultatene mot tabelljumboen for de lagene som har spilt i EM-kvalifiseringsgruppe med seks lag.

Les også

Zlatan og Sverige kan bli norsk motstander i playoff

Til himmels

Tyrkia måtte samtidig også vinne selv tirsdag og tilhengerne i Bursa gikk nærmest amok da Selcuk Inan overlistet Ögmundur Kristinsson i det islandske målet ett minutt før slutt.

Det gikk riktignok ikke helt på skinner for tyrkerne. Gökhan Töre fikk se det røde kortet etter å ha felt Viking-spilleren Jón Dadi Bödvarsson med tolv minutter igjen å spille.

Likevel kan nå forberedelsene til EM starte. Det er ikke tilfellet for stjernetunge Nederland.

Med seieren gikk Tsjekkia til topps i gruppe A foran Island, mens Tyrkia ble treer og gikk til topps i treertabellen.

Publisert: