- Hareide blir Danmarks landslagssjef

Åge Hareide nærmer seg ny trenerjobb.

Åge Hareide blir Danmarks nye landslagssjef, ifølge danske medier.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag kveld fikk Danmark EM-drømmen knust av Sverige og Zlatan Ibrahimovic.

Playoff-nederlaget markerte også slutten på Morten Olsens tid som landslagssjef. På tribunen i Parken satt Åge Hareide. Ifølge den danske avisen Politiken blir Malmö-treneren klar som Danmarks nye landslagssjef innen kort tid.

Les også

Zlatan i seiersrus: - Jeg pensjonerte hele Danmark!

Det er avisens fotballredaktør Søren Olsen som rapporterer om Det danske fotballforbundets trenervalg. Også kommentator i dansk TV 2, Flemming Toft, melder at Hareide blir dansk landslagssjef. Toft forteller at Hareide har gitt beskjed til det svenske fotballforbundet om at han allerede er i dialog med danskene, og at en avtale vil være på plass i løpet av få dager.

— Jeg vet at han er interessant for andre lag, men jeg kan ikke kommentere noe rundt dette, sier Malmös sportssjef Daniel Andersson til Aftenposten.

Aftenposten har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Hareide.

— Det overrasker nok mange at det ikke blir en danske som tar over. Men hvis vi ser litt nøkternt på det, så mangler de danske trenerne det som sto i stillingsannonsen: internasjonal erfaring. Det er kun reelt Michael Laudrup som har det av de danske trenerne, men jeg har på fornemmelsen at Laudrup er blitt spurt og har sagt nei takk, sier Flemming Toft til egen kanal.

  • Kan Hareide lykkes om dansk landslagssjef? Stem nederst i artikkelen!

Hareide i oktober: - En ære å trene et landslag

Hareide har gjort stor suksess med Malmö de siste to sesongene. I fjor ledet han den svenske klubben til seriemesterskapet, og to år på rad har han ført laget til Champions League-gruppespill.

Han ledet den danske klubben Brøndby på starten av 2000-tallet, blant annet i deler av 2002-sesongen som endte med serietittelen. Hareide har også vært trener for Molde, Helsingborg, Rosenborg, Örgryte og Viking, i tillegg til tiden som norsk landslagsssjef fra 2003 til 2008. 62-åringen har også vært nevnt som en mulig erstatter som svensk landslagssjef om Erik Hamrén skulle bli fjernet, men nå skal han altså være nær en avtale med det danske fotballforbundet. I september fikk han spørsmål om en mulig jobb som dansk landslagssjef. Da innrømmet han at det ville være en fristende oppgave.

— Ja, det ville det være, hvis jeg skulle bli spurt. Det er alltid en ære å trene et landslag. Du har de beste spillerne i et land å velge mellom, og det er fantastisk. Det er meget, meget interessant, men foreløpig vil jeg konsentrere meg om min jobb her i Malmö, sa Hareide til Ekstrabladet.

Lars Olsen, nå Færøyenes landslagssjef, var Hareides assistent i Brøndby.

— Åge har utvilsomt den kompetensen og de kvalifikasjonene som skal til for å være dansk landslagssjef. Han er åpen og utadvendt som person, har vunnet mange titler og har masse erfaring. Og alderen er ingen hindring. Åge utstråler enorm energi og begeistring for trenerjobben og fotball, sier Olsen til Politiken.

Olsen: - Ingen mening i å fortsette

Morten Olsen bekreftet etter tapet for Sverige tirsdag kveld at han gir seg som dansk landslagssjef med umiddelbar virkning etter 15 år som landslagets trener. I utgangspunktet hadde han en kontrakt som strekte seg til neste sommer.

— Jeg har meddelt spillerne at jeg er enig med DBU (det danske fotballforbundet, journ.anm.) om å stoppe samarbeidet. Det gir ingen mening å fortsette, sa Olsen tirsdag.

Olsen har hatt mange oppturer som dansk landslagssjef, men den nettopp avsluttede EM-kvalifiseringen beskrives i danske medier som hans største nedtur.

— Midt i skuffelsen ønsker vi å si en stor takk til Morten Olsen for hans 15 år og 166 kamper som landslagstrener - samt hans 102 kamper som spiller. Morten har gjort en fantastisk og helt unik innsats for dansk fotball og har en stor ære i landslagets ,mange flotte resultater i hans tid som spiller og trener. Jeg vil personlig takke Morten for et godt samarbeid og en åpen, ærlig dialog gjennom årene, sier det danske fotballforbundets styreleder Jesper Møller til forbundets hjemmesider.

Forbundet meldte tirsdag kveld at de er i gang med jakten på en ny landslagssjef, og at en ny trener etter planen vil presenteres i løpet av året.

Kommenterer ikke navn

De vil imidlertid ikke gå ut med navn på aktuelle kandidater.

– Jeg kommer ikke til å kommentere konkrete navn, men jeg kan forstå at det gjettes, forteller han ifølge Ritzau.

Fotballekspert Øyvind Alsaker uttalte til NTB onsdag at det ville vært positivt for norsk fotball om Hareide ble ansatt som dansk landslagssjef og at 62-åringen har skapt seg et navn etter gode resultater i blant annet Malmö FF.

Bretton-Meyer forteller at fotballforbundet har stilt en rekke krav som den kommende landslagssjefen må innfri for å være aktuell for jobben.

– Vi skal ha en trener med internasjonal trenererfaring, da vi kan se at vi blir utfordret når vi spiller mot de beste nasjonene, sier han og fortsetter.

– Han skal også kunne vise til resultater, og det er svært avgjørende at den nye landslagstreneren har forståelse for den danske spillestilen. Den skal han utvikle og bygge videre på, forteller Bretton-Meyer og legger til at de håper å ha en avtale klar innen nyttår.

Publisert: