Her gjør Byåsen-spilleren akkurat som Ronaldo

Byåsens Asgeir Snekvik med et fantastisk frisparkmål i 2. divisjon.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Juninho Pernambucano perfeksjonerte teknikken, Cristiano Ronaldo prøver å kopiere den, men Asgeir Snekvik viste hvordan det skal gjøres.

Les også

Cristiano Ronaldo droppet Oslo - gjorde dette i stedet

Én avdanket fotballspiller, én superstjerne og én ungdomsstjerne fra Kyrksæterøra. Men felles har de alle en frisparkteknikk som får publikum til å måpe når det males kunstverk som er så vakre som det som ble servert på Dalgård i helgen.

— Går i mål eller ut i skogen

På stillingen 1-0 til hjemmelaget mot HamKam, scoring av Kim Riksvold etter en godt vektet bakromspasning fra Snekvik, fikk sistnevnte et frisparkläge fra drømmeposisjon.

Med perfekt toppskru gikk som et prosjektil over muren – før det duppet ned like under krysset til Ham-Kam-keeperen.

— Det var et deilig treff. Med den skuddteknikken var det det optimale treffet. Ofte er det sånn at det er alt eller ingenting, sier Snekvik til adressa.no om målet som kan ses i videovinduet over (med tillatelse fra Hamar Arbeiderblad).

Inspirert av Helland

— Det er mange timers trening som ligger bak en teknikk som det og jeg har prøvd å perfeksjonere den de siste årene. Det er en skuddteknikk som gjør at du enten får treff som det der, eller måker ballen 15 meter over, sier Snekvik og prøver å forklare hvordan man kan få duppen som gjør at ballen gå fra å ha en bane til å ende over mål, til å hende opp i nettmaskene:

— Det er ikke lett å forklare, men det er viktig å treffe under ballen og med stor kraft, for å få rask høyde. Med å rappe til ballen slik får den i like rask dupp. Man må treffe perfekt for å få den duppen. Noen ganger går det, sier 27-åringen.

Som gir litt av æren til barndomskameraten Pål André Helland – som er «brennhet» fra alle mulige hold med sin dødelige venstrefot.

— Jeg har blitt inspirert av å se unge Helland banke inn frispark den siste tiden. Da tenkte jeg at jeg måtte toppe det, smiler Snekvik.

Ny storseier

Og kampen? Den endte til slutt hele 5-1 til Byåsen over den falne storheten fra Hamar, etter tre målgivende pasninger i tillegg til scoring fra Snekvik. Som er tilbake i gamleklubben, etter å ha fått lite spilletid i Ranheim denne sesongen.

To kamper har gitt to scoringer – og fem assist. Med andre ord har det foreløpig vært en lykkelig gjenforening med Byåsen, som har gått fra å være tabelljumbo uten seier på åtte kamper – til utklassingseire og åtte scoringer på de to neste (vant 3-0 borte mot Aalesund 2 i forrige kamp). Likevel er Finn-Magnus Johannessens menn fortsatt under streken.

— Det har vært kritisk, men seks poeng på to kamper er en strålende start på høstsesongen. Målet er helt klart å berge plassen, noe vi er sterke i troen på at vi skal klare. Vi gleder oss til hver kamp fremover, sier Snekvik.

Trøndersk thrillerhøst

Byåsen ligger ett poeng bak Rødde, som ligger på den første plassen over nedrykksstreken. Strindheim følger på plassen over Rødde, i det som kan bli en spennende trøndersk nedrykkshøst.

I den andre enden av tabellen innehar Nardo 2.plass – tolv poeng bak suverene Kongsvinger. Stjørdals-Blink ligger med sin 7. plass, midt på den jevne 2.divisjonstabellen.

Publisert: