Trond Olsen: - Jeg lurer Danielsen lett

Fjorårets Viking-toppscorer er offensiv før møtet med de mørkeblå.

MØTES: De tidligere lagkameratene André Danielsen (til venstre) og Trond Olsen møtes når Olsen igjen besøker Viking stadion - denne gang som Bodø/Glimt-spiller.
 • Kristian Kvendseth
 • Camilla Klovning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Trond Olsen var Vikings toppscorer med ni mål i eliteserien i 2013, og ønsket i vinter å forlenge avtalen sin med klubben. I stedet forsvant han ut av dørene i Jåttåvågen med ett år igjen av kontrakten. Søndag vil han vise at Viking gjorde en stor feil da de solgte ham til gamleklubben Bodø/Glimt.

— Jeg trives veldig godt med å være tilbake i Bodø. Det er jo dette som er klubben min, og det er veldig trygt og fint å spille i Glimt igjen, sier Olsen til Aftenbladet.

Les også

«Hoggestabben» som aldri ga seg

Sammen med sitt nyopprykkede lag har han fått en solid start på sesongen. Bodø/Glimt er virkelig i dytten om dagen, og har imponert i comebacket i eliteserien. Med tre strake 2-1-seirer (FK Haugesund hjemme, Brann borte og Start hjemme), 14 poeng og 9. plass på tabellen etter 10 kamper, har nordlendingene for alvor vist at de ikke blir noen kasteball i 2014-sesongen.

Sliter på bortebane

Selv har Trond Olsen scoret tre mål og spilt 896 minutter i eliteserien så langt i år, men på bortebane har det bare blitt én seier på fire forsøk for nordlendingen. De resterende tre har endt med tap.

— Jeg tenker at det blir en fin utfordring for oss. For meg er det først og fremst en vanlig fotballkamp. Nå er det kun Bodø/Glimt som gjelder og Viking er for lengst et tilbakelagt kapittel, sier den hurtige og målfarlige angriperen, som altså ikke fikk forlenget kontrakten sin med Viking før årets sesong.

— Vi har tre strake seirer med oss til Stavanger og stor tro på at vi kan slå Viking. Samtidig er det viktig å starte med blanke ark. Oppgjøret i Jåttåvågen er en ny kamp med nye muligheter for begge lag, og Viking er helt sikkert revansjelystne etter tapet i Molde. Vi må utvilsomt være veldig godt forberedt for å slå dem, sier kantspilleren.

Full av selvtillit

Les også

André Danielsen tatt ut på landslaget

Olsen, som endte med totalt 30 mål på 97 kamper for de mørkeblå, 15 av dem i serien i perioden 2011-2013, ser fram til duellen mot sin tidligere lagkamerat og nå landslagsaktuelle André Danielsen på Vikings høyreback.— Jeg kjenner ham ut og inn, så det blir ingen sak å vinne den duellen. Jeg lurer lett André, og lover at han skal få det tøft med å stoppe meg, sier 30-åringen, men forter seg å legge til:

— André er en smart spiller som alltid leverer og gir jernet i hver eneste kamp, så det blir helt klart en spennende duell.

Avgjørende duell

For Viking er det på høy tid med en trepoenger i Jåttåvågen. Kjell Jonevrets menn har bare vunnet én av fire hjemmekamper og spilt uavgjort tre ganger på eget gras denne sesongen. André Danielsen lar imidlertid statistikk være statistikk, og gleder seg til møtet med Trond Olsen og Bodø/Glimt søndag.

— Jeg kjenner selvfølgelig Olsen veldig godt, og jeg kan si med en gang at det er fullt mulig å stoppe ham, sier Danielsen til Aftenbladet.

Som Vikings høyreback kan duellen mot Trond Olsen, Bodø/Glimts venstrekant, bli helt avgjørende for kamputfallet.

Lover å trø til

— Olsens beste egenskap er at han alltid dukker opp på rett sted i feltet. Han er flink til å plassere seg rett og er en god avslutter – faktisk med begge bein. Han kan være ganske uforutsigbar, men er ikke særlig god feilvendt. Dessuten er han jo en humørspiller, sier Danielsen.

— Kan det være greit å sette seg i respekt tidlig i kampen?

— Du skal ikke se bort fra at jeg går til litt ekstra i den første duellen, sier Danielsen med et smil.

Trond Olsen

Født: 5. februar 1984. Fra: Lyngen i Troms.

Høyde/vekt: 173 cm / 70 kg.

Klubb: Bodø/Glimt.

Posisjon: Venstrekant.

Tidligere klubber: Bodø/Glimt 2001-2005, Lillestrøm 2006, Bodø/Glimt 2006-2008, Rosenborg 2009-2011, Viking 2011-2013.

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1911262722535
4Lillestrøm1910453124734
5Rosenborg1894537241331
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi trenger ikke noe ekstra fra kommunen. Vi vil bare beholde skolen vår

 2. Inger-Tone var 33 år da hun fant ut at foreldrene hentet henne i Sør-Korea uten lov

 3. Full krangel om Norges største gondol til 500 millioner. Bak står Spotify-investorer.

 4. Hildeborg (38) turte bare å løfte et kosteskaft. Nå klarer hun 222,5 kilo

 5. Trafikkulykke i Sirdal

 6. Laveste smittetall på sju uker på Nord-Jæren