Coronaviruset setter trolig en stopper for verdensmesterskap

Flere idrettsarrangement som skulle vært arrangert i Kina er allerede avlyst. Etter all sannsynlighet vil innendørs-VM i friidrett bli flyttet.

Publisert: Publisert:

En sykepleier i beskyttelsesklær i Wuhan på søndag. Coronaviruset ble først oppdaget i den kinesiske byen, men har spredt seg til flere andre land. Foto: CHINATOPIX/NTB scanpix

 • Bernhard Veland

Innendørs-VM i friidrett skal etter planen arrangeres i Nanjing i Kina fra 13.–15. mars. Nå kan utbruddet av coronaviruset sette en stopper for mesterskapet, ifølge The Guardian.

Det bekrefter også toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund (NFIF) Erlend Slokvik til Aftenposten.

– Vi har fått litt informasjon om at det mest sannsynlig ikke blir VM i Kina. Det kom signaler om at det blir flyttet, sier Slokvik.

NFIF har vært i kontakt med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som i øyeblikket jobber med å finne en løsning.

Les også

Norsk skiprofil isolert i Kina

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik mener det ville vært en god løsning å flytte mesterskapet. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Rådfører seg med WHO

Viruset skal ha tatt 81 liv i Kina og smittet over 2700 personer. Det ble først oppdaget i storbyen Wuhan i begynnelsen av januar, men har spredt seg.

Selv om VMs arrangørby er 450 kilometer fra Wuhan, kommer arrangementet altså mest sannsynlig til å bli flyttet.

Ingen endelig avgjørelse er tatt, og arrangøren planlegger som om mesterskapet går av stabelen om sju uker, men ifølge The Guardian er Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i kontakt med Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Vi overvåker situasjonen nøye og er i tett kontakt med WHO. Dersom noen av rådene til WHO påvirke mesterskapsplanene, kommer vi til å informere interessentene med en gang, sier en talsperson fra IAAF, ifølge The Guardian.

NFIF er avventende

Hjemme i Norge er NFIF avventende til en endelig avgjørelse er blitt tatt. De skulle etter planen bestille både flybilletter og hotell til mesterskapet denne uken.

– Akkurat nå er det litt avventende. Det skjer veldig mye i disse dager. Da slipper vi å tenke på om det er noe vits å reise eller ikke, sier Slokvik om en mulig flytting av mesterskapet.

– Ville det vært like greit for dere om mesterskapet ble flyttet?

– Absolutt.

Søndag avlyste Det asiatiske friidrettsforbundet sitt innendørsmesterskap, som var planlagt i Hangzhou neste måned, 600 kilometer fra Wuhan.

Også konkurranser i langrenn og skiskyting er utsatt eller avlyst.

Kinas president Xi Jinping har nylig advart mot den «akselererende spredningen» av viruset.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal

 2. Nytt tilfelle av korona­smitte i Stavanger: – Reiserelatert

 3. Hel Stavanger-familie lager film for hele familien

 4. Gjenopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

 5. Smitte i topphåndball­klubb: Alle spillerne sendes i karantene

 6. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

 1. Friidrett
 2. Wuhan
 3. Xi Jinping
 4. Virus