Coronaviruset setter trolig en stopper for verdensmesterskap

Flere idrettsarrangement som skulle vært arrangert i Kina er allerede avlyst. Etter all sannsynlighet vil innendørs-VM i friidrett bli flyttet.

En sykepleier i beskyttelsesklær i Wuhan på søndag. Coronaviruset ble først oppdaget i den kinesiske byen, men har spredt seg til flere andre land. Foto: CHINATOPIX/NTB scanpix

 • Bernhard Veland
 • Sondre Moen Myhre
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Innendørs-VM i friidrett skal etter planen arrangeres i Nanjing i Kina fra 13.–15. mars. Nå kan utbruddet av coronaviruset sette en stopper for mesterskapet, ifølge The Guardian.

Det bekrefter også toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund (NFIF) Erlend Slokvik til Aftenposten.

– Vi har fått litt informasjon om at det mest sannsynlig ikke blir VM i Kina. Det kom signaler om at det blir flyttet, sier Slokvik.

NFIF har vært i kontakt med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) som i øyeblikket jobber med å finne en løsning.

Les også

Norsk skiprofil isolert i Kina

Toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik mener det ville vært en god løsning å flytte mesterskapet. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix

Rådfører seg med WHO

Viruset skal ha tatt 81 liv i Kina og smittet over 2700 personer. Det ble først oppdaget i storbyen Wuhan i begynnelsen av januar, men har spredt seg.

Selv om VMs arrangørby er 450 kilometer fra Wuhan, kommer arrangementet altså mest sannsynlig til å bli flyttet.

Ingen endelig avgjørelse er tatt, og arrangøren planlegger som om mesterskapet går av stabelen om sju uker, men ifølge The Guardian er Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i kontakt med Verdens helseorganisasjon (WHO).

– Vi overvåker situasjonen nøye og er i tett kontakt med WHO. Dersom noen av rådene til WHO påvirke mesterskapsplanene, kommer vi til å informere interessentene med en gang, sier en talsperson fra IAAF, ifølge The Guardian.

NFIF er avventende

Hjemme i Norge er NFIF avventende til en endelig avgjørelse er blitt tatt. De skulle etter planen bestille både flybilletter og hotell til mesterskapet denne uken.

– Akkurat nå er det litt avventende. Det skjer veldig mye i disse dager. Da slipper vi å tenke på om det er noe vits å reise eller ikke, sier Slokvik om en mulig flytting av mesterskapet.

– Ville det vært like greit for dere om mesterskapet ble flyttet?

– Absolutt.

Søndag avlyste Det asiatiske friidrettsforbundet sitt innendørsmesterskap, som var planlagt i Hangzhou neste måned, 600 kilometer fra Wuhan.

Også konkurranser i langrenn og skiskyting er utsatt eller avlyst.

Kinas president Xi Jinping har nylig advart mot den «akselererende spredningen» av viruset.

Publisert:
 1. Friidrett
 2. Wuhan
 3. Xi Jinping
 4. Virus

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi er sterkt preget av ulykken

 2. Delta-viruset sprer seg raskt – britisk gjenåpning utsettes

 3. Prosjektleder: – Fjernet fra rådhusveggen for godt

 4. Pedofil mann innrømmer voldtekt av datteren. Mener dommen er for streng

 5. Disse får vaksine denne uken

 6. Dommeren måtte gripe inn etter Dønnums bolledrama