Trenerprofilen Luigi Simoni er død

Luigi Simoni, som i en lang trenerkarriere i italiensk fotball vant Uefa-cupen med storklubben Inter i 1998, er død. Han ble 81 år gammel.

Luigi Simoni ønsker en ung Ronaldo velkommen til Inter i juli 1997, og med brasilianeren på laget hadde han sin største sesong i en lang trenerkarriere. Simoni døde fredag.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den populære trenerveteranen hadde vært innlagt på sykehus siden et slagtilfelle i fjor sommer, men han ble sendt hjem i mars da sykehusene ble fylt opp av koronaviruspasienter. Torsdag ble han innlagt igjen da tilstanden forverret seg, og fredag døde han.

En trenerkarriere som omfattet 17 arbeidsgivere ble toppet da han i 1997–98 ble kåret til årets trener i Italia etter å ha ført Inter til annenplass i Serie A og seier i Uefa-cupen, med en ung Ronaldo som lagets store spiller.

– Det er slik vi husker ham: Sittende på trenerbenken med sitt hvite hår mens han nøt Ronaldos magi med et smil på leppene, omgitt av hengivne og stolte tilhengere. Ciao, Gigi, vi kommer til å savne deg, skrev Inter på sitt nettsted.

Simoni var ellers spesialist på å føre klubber til opprykk fra Serie B, noe han greide sju ganger med fem ulike klubber. Ved siden av Inter var han trener i klubber som Napoli, Lazio og Genoa.

Som spiller ble han italiensk cupmester med Napoli i 1962. Han var også innom Juventus.

Les også

  1. Da han så pappa gråte for første gang, lovet Pelé (9) at han skulle vinne VM-gull

Publisert:
  1. Serie A

Mest lest akkurat nå

  1. Reagerer på skilting: Steinar Johansens helgetur til Stavanger ble brått dyrere enn forventet

  2. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

  3. Nå går Viking for medalje: – Vi er ikke redde for å si det

  4. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  5. Økte strømpriser skaper hodebry for studentene

  6. Boligbrann på Stokka