D-dag for håndball­sesongen neste uke: – Alle har behov for av­klaring

19 toppklubber i håndball får ikke lov å trene, seriespillet har vært satt på vent siden januar. Tidlig i neste uke avgjør Norges Håndballforbund om sesongen må avsluttes brått.

FÅR AVKLARING: Camilla Herrem fra Sola i samtale med landslagsvenninnene Nora Mørk, Heidi Løke og Silje Waade etter en kamp mot Vipers i august i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk

 • Øyvind Herrebrøden, VG
Publisert: Publisert:

Styret i håndballforbundet hadde møte onsdag og diskuterte situasjonen – uten å komme til en beslutning.

– Det er ulike scenarier vi ser på, vi får innspill fra klubbene, men arbeidet er ikke ferdig. Vi avgjør i starten av neste uke. Alle har behov for avklaring, opplyser generalsekretær Erik Langerud til VG torsdag morgen.

Resten av hockeysesongen ble avlyst onsdag. En rekke klubber i Viken og gamle Vestfold fylke har fått treningsforbud som følge av coronatiltak. Men det er ingen automatikk i at håndballen treffer samme beslutning som hockey gjorde, ifølge generalsekretær Langerud.

– Det er veldig stor forskjell på hockey og håndball. De måtte være ferdig i april for å kunne spille VM i mai. I håndball må vi ha en treningsperiode først, med oppkjøring og treningskamper, før vi kan gå i gang igjen. Men vi har bedre tid enn hockey. Så dette er blant tingene vi vurderer, sier håndballsjefen.

Da coronautbruddet traff Norge for ett år siden, ble sluttspillet i håndballet raskt avlyst. Nå er klubbene litt over halvveis i grunnspillet, men kampantallet hos hver klubb er fryktelig ujevnt, spesielt i kvinnenes eliteserie.

Molde-trener Tor Odvar Moen mente allerede i februar at denne sesongen burde avsluttes.

– Alle ønsker å spille håndball, men jeg skjønner ikke hvordan vi skal få til dette rent praktisk, sa trenerveteranen til VG den gangen.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Larvik HK
 3. Rælingen HK
 4. Nøtterøy

Mest lest akkurat nå

 1. 400 ungdommer samlet, fyll, slåss­kamper og melding om trusler med våpen

 2. FHI-topp: Pfizer-nyhet gjør jobben lett­ere for kommu­nene

 3. Mye 17. mai-bråk i hele landet – her måtte politiet hente inn heli­kopter

 4. Se Aftenblad-lesernes 17. mai-bilder

 5. – Det føles fortsatt ganske uvirkelig å ha fått denne rollen

 6. Madla-kvinnen er en av norsk idretts mektigste. En hockey­krangel for over 20 år siden fikk henne engasjert