D-dag for håndball­sesongen neste uke: – Alle har behov for av­klaring

19 toppklubber i håndball får ikke lov å trene, seriespillet har vært satt på vent siden januar. Tidlig i neste uke avgjør Norges Håndballforbund om sesongen må avsluttes brått.

FÅR AVKLARING: Camilla Herrem fra Sola i samtale med landslagsvenninnene Nora Mørk, Heidi Løke og Silje Waade etter en kamp mot Vipers i august i fjor.
 • Øyvind Herrebrøden, VG
Publisert: Publisert:

Styret i håndballforbundet hadde møte onsdag og diskuterte situasjonen – uten å komme til en beslutning.

– Det er ulike scenarier vi ser på, vi får innspill fra klubbene, men arbeidet er ikke ferdig. Vi avgjør i starten av neste uke. Alle har behov for avklaring, opplyser generalsekretær Erik Langerud til VG torsdag morgen.

Resten av hockeysesongen ble avlyst onsdag. En rekke klubber i Viken og gamle Vestfold fylke har fått treningsforbud som følge av coronatiltak. Men det er ingen automatikk i at håndballen treffer samme beslutning som hockey gjorde, ifølge generalsekretær Langerud.

– Det er veldig stor forskjell på hockey og håndball. De måtte være ferdig i april for å kunne spille VM i mai. I håndball må vi ha en treningsperiode først, med oppkjøring og treningskamper, før vi kan gå i gang igjen. Men vi har bedre tid enn hockey. Så dette er blant tingene vi vurderer, sier håndballsjefen.

Da coronautbruddet traff Norge for ett år siden, ble sluttspillet i håndballet raskt avlyst. Nå er klubbene litt over halvveis i grunnspillet, men kampantallet hos hver klubb er fryktelig ujevnt, spesielt i kvinnenes eliteserie.

Molde-trener Tor Odvar Moen mente allerede i februar at denne sesongen burde avsluttes.

– Alle ønsker å spille håndball, men jeg skjønner ikke hvordan vi skal få til dette rent praktisk, sa trenerveteranen til VG den gangen.

Publisert:
 1. Håndball
 2. Larvik HK
 3. Rælingen HK
 4. Nøtterøy

Mest lest akkurat nå

 1. Full klinsj igjen: Går hardt ut mot Viking-speakeren

 2. Snart øker takstene i bomringen

 3. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 4. Omikron-varianten påvist i Sandnes

 5. Østenstad ferdig i Viking etter over 20 år i klubben

 6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk